Fuziunea Publicis-Omnicom: PepsiCo şi Coca-Cola devin clienţii aceleiaşi companii de publicitate

| 30 iul, 2013

Fuziunea dintre Publicis Groupe şi Omnicom Group nu va crea doar cel mai mare grup de publicitate din lume, ci va face ca mari companii rivale precum PepsiCo şi Coca-Cola să împartă aceeaşi companie de advertising, relatează Bloomberg.

Compania nou formată va avea vânzări de 23 de miliarde de dolari şi va reuni un număr mare de clienţi cu operaţiuni globale, astfel că se va afla în situaţia de a realiza campanii pentru companii concurente.

Situaţia este tot mai des întâlnită în domeniul publicităţii, iar tranzacţia scoate în evidenţă posibilele conflicte de interese care sunt provocate de o piaţă consolidată.

Împreună, Publicis şi Omnicom vor avea cel mai mare buget pentru media, ceea ce îi va permite să cumpere spaţii publicitare în domeniul televiziunii, printului şi Internetului în condiţii avantajoase. Acest fapt va fi în beneficiul clienţilor, care vor miza pe aşa-numitele "ziduri chinezeşti" în cadrul companiei de publicitate, care să le asigure secretul campaniilor publicitare.

Directorul general al Omnicon, John Wren, şi cel al Publicis, Maurice Levy, care vor conduce împreună noua companie, au declarat în această săptămână că clienţii lor mari nu sunt îngrijoraţi în privinţa conflictelor de interese.

Coca-Cola şi PepsiCo, cei mai mari producători de băuturi răcoritoare la nivel mondial, vor fi doui dintre cei mai cunoscuţi competitori care vor deveni clienţii companiei de publicitate rezultate în urma fiziunii.

Pepsi a lansat ofensiva împotriva Coke în anii '70, când prin campania Pepsi Challenge a oferit consumatorilor mostre ale ambelor băuturi.

Între cele mai importante campanii publicitare ale Coca-Cola se numără "Coke is it!" şi "Always Coca-Cola".

Purtătorii de cuvânt ai PepsiCo şi Coca-Cola nu au fost dispuşi să comenteze.

Cheltuielile cu publicitatea la nivel mondial ar putea creşte cu 5% anul viitor, la 43,9 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare a pieţei ZenithOptimedia, care aparţine Publicis.

Publicis Groupe, din Franţa, şi Omnicom, din SUA, au convenit să fuzioneze printr-o tranzacţie exclusiv prin schimb de acţiuni. Acţionarii fiecăreia dintre cele două companii vor deţine aproximativ 50% din noua entitate, care se va numi Publicis Omnicom Group.

Companiile au împreună o valoare combinată pe bursă de 35 miliarde de dolari şi venituri cumulate de 23 miliarde de dolari, anul trecut.

Alianţa va aduce sub acelaşi acoperiş agenţii precum BBDO Worldwide (Omnicom), Leo Burnett şi Saatchi & Saatchi (ambele Publicis), sporind prezenţa pe toate pieţele importante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ