Cei mai norocoşi bugetari. Salarii şi indemnizaţii, majorate cu 25%. Anunţul oficial făcut de Ministerul Muncii

| 08 feb, 09:47

Majorarea salariilor pentru personalul din familia ocupaţională Justiţie în anul 2018 se va face prin majorarea cu 25%, începând cu luna ianuarie 2018, a salariului de bază / indemnizaţiei de încadrare avute în luna decembrie 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

"Ca urmare a discuţiilor care au avut loc între ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, mai mulţi specialişti ai MMJS şi reprezentaţi ai grefierilor, ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, Curţii de Apel Bucureşti şi Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, MMJS face următoarele precizări în legătură cu aplicarea Legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice: începând cu luna ianuarie 2018, salariul de bază/ indemnizaţia de încadrare vor fi determinate prin majorarea salariului de bază / indemnizaţiei de încadrare avute în luna decembrie 2017 cu 25% (art. 38 alin.(3) lit.a)). Cuantumul brut al sporurilor avute în luna decembrie 2017 se majorează cu 25%, rezultând cuantumul sporurilor pentru luna ianuarie 2018", se spune în comunicat.

Conform anunţului, în situaţia în care salariile de bază/indemnizaţiile de încadrare majorate cu 25% vor fi mai mari decât cele prevăzute de lege în anexa nr.V, nivelul salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare va fi stabilit la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2022, care cuprinde gradaţiile aferente tranşelor de vechime în muncă şi, după caz, majorările salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare prevăzute în conţinutul legii.

"Începând cu luna ianuarie 2018, în situaţia în care salariile de bază/ indemnizaţiile de încadrare vor fi stabilite la nivelul anului 2022, cuantumul sporurilor va fi determinat prin aplicarea procentelor prevăzute de lege asupra salariilor de bază/ indemnizaţiilor de încadrare şi după caz, cu respectarea prevederilor din Regulamentul-cadru elaborat de Ministerul Justiţiei conform art.23 din lege, şi cu respectarea prevederilor art.25 din lege", se mai arată în comunicat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ