Cel mai aglomerat drum din România intră în reparaţii

| 08 ian, 11:54

Podul peste Argeș de pe Autostrada A1 București–Pitești intră în reparații. Autostrada A 1 București Pitești cu o lungime de aprox. 110 de km este cel mai aglomerat drum din România.

Podul peste Argeș de la km. 35 al Autostrăzii A 1 București –Pitești pune în pericol siguranța rutieră din cauza degradărilor majore, arată expertiza tehnică realizată la comanda CNADNR în 2015. Podul peste Argeș are o lungime de 230 de metri și a fost construit în 1970 atunci când a fost construită calea II pe Autostrada A 1.

Potrivit expertizei tehnice ,, placa de beton armat dintre pilele 6-7 prezintă degradări și se sprijină pe elementele metalice, majoritatea pilelor au betonul degradat, exfoliat și armătura ruginită fără strat de acoperire iar pila P 3 are fundația dezgolită ceea ce dovedește că protecția executată a fost distrusă”.

Structura de rezistență a podului este afectată și din cauza traficului greu intens (de multe ori fără respectarea limitei de tonaj) dar și a balastierelor din zonă.

Compania de Autostrăzi și Drumuri a lansat licitația pentru executarea lucrărilor de consolidare la km 35 pe calea II – sensul Pitești –București iar intervenția va dura aprox. 6 luni.

În timpul lucrărilor care ar putea începe în primăvară traficul spre București va fi restricționat parțial și se va desfășura pe o singură bandă, situație care va duce la formarea de coloane, în special duminică la întoarcerea din week end.

Primele restricții la km. 35 pe A 1 au fost impuse în 2014 atunci când s-au efectuat reparații provizorii dar pe sensul de mers spre Pitești.

Un alt pod peste Argeș care are mari probleme de rezistență este pe DN 5 București-Giurgiu, podul de la ieșirea din localitatea 1 Decembrie spre Adunații Copăceni ar urma să fie reparat anul acesta cu închiderea totală sau parțială a circulației.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ