Cele mai importante calități, care te fac mai popular și mai iubit de prieteni

| 13 iul, 17:03

Îți lipsesc relațiile apropiate, cu prietenii? Ai impresia că oamenii te evită sau nu te plac? Probabil nu ți-ai pus în valoare calitățile sau ți-ai manifestat anumite abilități nu tocmai potrivite, care îi disturbă pe alții. În ultimul timp se observă o tendință a oamenilor de a vorbi doar despre ei înșiși, ceea ce pare plictisitor și în același timp enervant.

Dacă și tu faci așa, este clar că cei din jur se simt ignoranți și au impresia că nu-i iei în serios. Deci acest comportament nu este bun deloc, te va face cu siguranță nepopular.

Un alt defect pe care îl au mulți oameni este dorința lor de a se lăuda și de a se afirma. Dacă și tu suferi de narcisism, ar trebui să-ți faci o autoevaluare și să-și schimbi acest obicei.

Gândește-te cum poți fi mai atractiv și mai plăcut de alte persoane în viitor. Există metode prin care îți poți îmbunătăți eficiența felului cum relaționezi cu cei din jur. Nu trebuie să faci eforturi mari pentru a-ți atinge obiectivele prieteniei tale. Trebuie în mod special să-ți pui în valoare trăsăturile de personalitate pozitive, care plac oamenilor.

Există o zicală foarte cunoscută: "Cine se aseamănă se adună." Aceasta este adevărată. Oamenii care împărtășesc aceleași activități, păreri, atitudini, au șanse mari să dezvolte relații strânse de prietenie.

De exemplu, tinerele care lucrează la studio de videochat din Constanța împărtășesc aceleași opinii despre activitatea lor și au ce discuta, pentru că percep lumea în mod similar. Asta poate fi explicat foarte simplu, de un principiu psihologic al similarității și atracției. Cert este că lucrurile comune pot conecta oamenii. Dacă se găsește terenul comun, se stabilește inevitabil și un mediu adecvat pentru dezvoltarea prieteniei.

Modul cum o persoană interacționează cu altele, arată și alte aspecte, despre dispoziția personală. De asemenea, contactul vizual inițial cu o anume persoană, poate da alte indicii referitoare la faptul dacă îi place sau nu anumite lucruri, cum reacționează la ceea ce i se spune sau cum este privită. Pentru ca ea să aibă o stare pozitivă, ar trebui ca discuția să fie orientată spre anumite lucruri pe care le aveți în comun.

În unele situații, norocul este "să fii în locul potrivit, la momentul potrivit". Dacă oamenii se simt bine fără un motiv anume, au tendința să se împrietenească. De fapt este vorba despre tendința lor de a-și asocia starea de bine cu persoana care le ține companie în momentul respectiv.

Dacă tu ești acea persoană și ai oportunitatea de a fi într-o situație favorabilă cu altcineva, te poți alege cu anumite beneficii sau poți lega o prietenie cu acea persoană. Starea de bine creată va fi percepută subconștient drept ceva pozitiv, iar asta va facilita apropierea dintre persoane. Orice om care creează o stare de bine cuiva, va părea mai simpatic și mai atrăgător.

Pentru atrage interesul unei persoane se poate folosi o strategie simplă, aceea prin care îi stârnești curiozitatea. Asta este o cale sigură de a-ți face prieteni. Toți oamenii sunt curioși, ei vor să afle lucruri noi despre alții, deci dacă le stârnești curiozitatea, ai multe șanse să interacționezi mai mult cu ei și pe viitor.

Umorul poate crea o atmosferă relaxantă și ajută și la eliberarea de endorfine, deci generează o stare de bine. Oamenii care fac glume la întâlniri sociale, au șanse mari să fie mai populari și mai atractivi. Încrederea și atracția sporesc dacă abordarea discuțiilor este mai lejeră și mai plăcută. Oamenii cu simțul umorului dezvoltat și care nu fac glume deplasate, au șanse mari să fie iubiți de cei din jur.

Pentru a-ți face prieteni trebuie să fii un om încrezător, cu un nivel crescut al stimei de sine. În plus, dacă ești așa, nu te va deranja prea mult dacă ești respins într-o anumită situație. Stima de sine este foarte importantă, te va ajuta să te simți în largul tău și să atragi atenția persoanelor din jur.

O trăsătură neplăcută de caracter a oamenilor care se cred superiori este aroganța. Dacă vei fi arogant, vei ține oamenii la distanță și vei avea puține șanse să legi prietenii. Indiferența este o altă trăsătură negativă care nu te va ajuta să fii văzut ca un prieten bun. De regulă, oamenii aroganți sau indiferenți pot împărtăși comportamentul lor cu cei care au și ei asemenea trăsături negative de caracter.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ