Cele mai populare mituri legate de ger au fost demontate. Iată ce să faci și ce să NU faci!

| 28 feb, 21:01

Există multe mituri legate de ger de care multă lume ține cont, însă specialiștii spun că majoritatea nu sunt tocmai adevărate. Află exact despre ce mituri se vobește și care sunt explicațiile lor!

Mit: Nu ar trebui să alergi în frig

De fapt, la temperaturi scăzute, poți alerga și mai repede, iar ritmul alert va arde mai multe calorii, într-un timp mai scurt, deci este mult mai eficient.

Mit: Iarna, alergiile dispar

De fapt, 1 din 5 oameni are o alergie de interior sau de exterior. Alergia de interior va fi chiar mai severă iarna.

Mit: Nu ai nevoie de protecție solară iarna

De fapt, specialiștii nu sunt de acord cu acest mit deoarece suprafața Pământului este mult mai aproape de soare în lunile de iarnă și ești mult mai expus la mai multe raze dăunătoare. Zăpada și gheața vor reflecta 80% din razele ultraviolete, așadar pielea ta va fi afectată din două părți.

Mit: Vitamina C previne răcelile

Studiile arată că această vitamină poate reduce perioada sau gravitatea răcelii.

Mit: Dacă bei alcool, te vei încălzi

Aceast mit este o aberație deoarece alcoolul determină sângele să se apropie de piele și să se îndepărteze de organele interne. Astfel, temperatura internă scade.

Conform doctorulzilei.ro cele mai bune variante de hidratare pe timp de iarnă sunt lichidele călduțe precum apa plată, ceaiurile de plante sau compoturile neîndulcite.

Tag-uri: alcool, frig, temperatură
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ