Celulă de criză: MAE verifică dacă sunt români printre pasagerii avionului prăbuşit

| 24 mar, 14:43

Ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, în urma tragediei aviatice din Franţa, unde un avion al companiei Germanwings, cu 150 de oameni la bord, s-a prăbuşit.

Citeşte şi: Un avion cu 150 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Franţa. Oficial francez: Nu sunt supravieţuitori

În urma producerii incidentului, ministrul afacerilor externe al României a dispus activarea Celulei de Criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor, informează MAE, într-un comunicat de presă.

Misiunile diplomatice române din Spania, Franta şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români.

Consul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul subdelegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli.

În paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul ministerului federal al afacerilor externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

De asemenea, Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar la Ministerul Afacerilor Externe al Franței. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne din Franța a fost creată celula interministerială de criză, pentru gestionarea incidentului, se mai arată în acelaşi comunicat.

Citeşte şi: Schimbarea făcută de Germanwings la scurt timp după tragedia aviatică

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ