Cercetătorii au descoperit o nouă soluţie pentru tratarea mahmurelii

| 26 oct, 2013

Dacă, până de curând, o cafea tare părea să fie soluţia pentru tratarea mahmurelii, cercetătorii chinezi vin cu o nouă rezolvare. Sucurile carbogazoase care conţin lămâie galbenă şi verde ar putea reprezenta cheia în tratarea mahmurelii, întrucât ajută corpul să proceseze alcoolul.

Cercetătorii chinezi au examinat 57 de băuturi, printre care ceaiuri din plante şi băuturi carbogazoase, înainte de a concluziona că băuturile care conţin lămâie galbenă şi/ sau verde au cele mai bune efecte în tratarea mahmurelii.

Pentru început, cercetătorii au decis să analizeze ce provoacă mahmureală şi au descoperit că, mai mult decât alcoolul însuşi, procesul prin care corpul diluează băuturile alcoolice poate cauza simptome ca dureri de cap şi greaţă. În momentul în care o persoană consumă alcool, ficatul ei eliberează o enzimă numită alcool dehidrogenază (ADH), care transformă alcoolul etilic într-o substanţă numită acetaldehidă, astfel că mai puţin alcool intră în fluxul sangvin. Apoi, aceasta este transformată într-o altă substanţă de o enzimă numită dehidrogenază aldehidă (ALDH). Cunoscând aceste informaţii, cercetătorii de la Sun Yat-Sen University, din Guangzhou, au testat o serie de băuturi - ceaiuri, infuzii din ierburi şi alte băuturi carbogazoase - şi au examinat cum influenţează ADH şi ALDH.

Aceştia au descoperit că băuturile pe bază de plante cresc durata procesului de ADH şi inhiba procesul de ALDH, astfel că mahmureala poate dura mai mult. În schimb, băuturile carbogazoase care conţin lămâie s-au numărat printre cele care grăbesc procesul ALDH, astfel că alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureală scade. Tinerii şi cei care consumă alcool în mod permanent dezvoltă mai bine enzima alcool dehidrogenază, aşa că nu simt efectele secundare la fel ca persoanele în vârstă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ