Cercetătorii au descoperit un ocean ascuns - ce vieţuitoare unicat adăposteşte acesta

| 23 mar, 16:07

Cercetătorii au descoperit un ocean ascuns, o parte ascunsă aflată la 130 de metri adâncime. Se pare că acest ocean ascuns a fost întotdeauna acolo, undeva în zona Caraibelor, dar până în prezent nu a fost descoperit.

Ceea ce este extrem de fascinant la acest teritoriu acvatic abia descoperit este faptul că este plin de vieţuitoare marine, care nu au mai fost întâlnite până acum.

Încă din 2011, cercetătorii de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Smithsonian (NMNH) şi Institutul de Cercetare Tropicală Smithsonian au fost implicaţi într-un proiect de observare a recifului de adâncime, aceştia coborând în adâncurile oceanului cu ajutorul unui submersibil. Până în prezent, oamenii de ştiiţă au făcut observaţii pe nu mai puţin de 4500 de peşti, din 71 de specii diferite.

Explorând zona din adâncime, cercetătorii au descoperit 30 de noi specii de peşti sau nevertebrate. Multe dintre noile descoperiri încă așteaptă o analiză și o descriere oficială.

Cercetările echipei au fost publicate în revista de specialitate "Scientific Reports".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ