Cernea depune, săptămâna viitoare, proiectul privind căsătoriile între homosexuali

| 19 iun, 2013

Deputatul independent Remus Cernea va depune săptămâna viitoare, la Parlament, proiectul de lege privind parteneriatul civil, încheiat între două persoane fără niciun fel de discriminare.

Proiectul reglementează cadrul legal şi efectele civile ale parteneriatului civil, care este definit ca un contract încheiat, fără niciun fel de discriminare, între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi.

Potrivit iniţiativei, pentru încheierea parteneriatului civil partenerii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, cel puţin unul dintre aceştia să fie cetăţean român sau străin sau apatrid cu domiciliul în România şi niciunul dintre ei să nu fie căsătorit sau parte într-un alt parteneriat civil.

Cei care îndeplinesc aceste condiţii vor depune un dosar cu actele necesare în faţa notarului public din localitatea în care îşi are unul dintre ei reşedinţa sau domiciliul, urmând ca dosarul să fie înregistrat în “ Registrul pentru evidenţa parteneriatelor civile” .

Proiectul stipulează că parteneriatul civil nu se poate încheia dacă viitorii parteneri nu declară că şi-au comunicat reciproc starea sănătăţii lor. De asemenea, parteneriatul civil nu se poate încheia între rudele în linie dreaptă, precum şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv, între cel care înfiază sau ascendenţii lui şi cel înfiat sau copiii acestuia, între copiii celui care înfiază şi cel înfiat sau copiii acestuia, între tutorele şi persoana minoră ce se află sub tutela sa, pentru alineatul mintal, debilul mintal, precum cel care este temporar lipsit de facultăţile mintale, cât timp nu are discernământul faptelor sale.

Proiectul mai prevede că parteneriatul civil încetează în caz de deces al unuia dintre parteneri, prin acordul comun al celor doi parteneri, în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei unilaterale a unuia dintre parteneri privind încetarea parteneriatului, la data încheierii căsătoriei între cei doi parteneri civili. 

Remus Cernea i-a înmânat, miercuri, după şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei, preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, o copie a proiectului de lege privind parteneriatul civil, cerându-i să-l susţină prin semnătura sa

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ