Chevron a suspendat campania de informare a locuitorilor din Vaslui cu privire la explorarea gazelor de şist

| 13 noi, 2013

Chevron România a suspendat campania de informare a locuitorilor din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, cu privire la explorarea gazelor de şist,"ca urmare a protestelor din cadrul comunităţii", se arată într-un comunicat emis de companie.

Mai mulţi localnici din Pungeşti, Vaslui, ar fi împins maşinile celor de la firma angajată de Chevron pentru a derula campania de informare, aceştia fiind nevoiţi să-şi blocheze portierele pe interior pentru a nu fi agresaţi, potrivit RomâniaTv.net.

"Chevron poate confirma astăzi (n.r. - miercuri) suspendarea activităţilor de informare din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, ca urmare a protestelor din cadrul comunităţii. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi de informare într-un mod sigur şi responsabil, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi", se arată în comunicatul emis de campania Chevron.

După sistarea activităţilor în localitatea vasluiană Pungeşti, reprezentanţii Chevron România au început o campanie de informare a locuitorilor din comună cu privire la ceea ce însemnă explorarea gazelor de şist.

Derulată de o societatea specializată, campania s-a desfăşurat din poartă în poartă la toţi locuitorii din cele şapte sate ale comunei Pungeşti, însă fără a se cunoaşte perioada de desfăşurare a acesteia. "Chevron îşi menţine angajamentul de a coopera îndeaproape cu comunităţile locale pentru a explica beneficiile gazelor naturale din argilite. Ca parte a acestui angajament, Chevron România desfăşoară sesiuni de informare în comunităţile locale pentru a răspunde preocupărilor cu privire la activităţile de explorare pe care intenţionează sa le conducă în judeţul Vaslui. Această acţiune este o continuare a activităţilor de informare pe care Chevron le-a desfaşurat în regiune începând cu luna februarie 2013", se arată într-un comunicat al companiei Chevron.

Locuitorii din comuna Pungeşti nu s-au arătat prea încântaţi de campania de informare începută de Chevron, aceştia susţinând că nu au fost convinşi de faptul că operaţiunile de explorare nu afectează mediul.

Pe data de 3 octombrie 2013, Chevron a obţinut autorizaţia pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2013
vali2801
job
http://MegaStoon.Com/?share=217894...intra si castiga bani foarte buni si usor,iar la inregistrare vei primi 15$ bonus,plus pentru accesarea fiecarei persoane a link-ului tau pe care il vei primi ,cate 2$,incearca,nu te costa nimic!!!...SUCCES!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ