Oprescu a convins chinezii să investească 8 miliarde de euro într-o autostradă românească

| 19 iun, 2013

La întoarcerea sa din China, primarul capitalei Sorin Oprescu a afirmat că în două madate va face Bucureştiul să arate mai bine decât Sanghai.

Primarul general a făcut bilanţul celor patru zile petrecute la Beijing şi Shanghai. A semnat un memorandum, a stabilit cu partea chineză măsuri concrete şi un calendar de lucru, informază Gândul.

"Concret sunt patru domenii în care vom colabora. Primul - dezvoltarea infrastructurii pentru transport şi alte căi de comunicaţii din Bucureşti. Al doilea, realizarea inelului median ca proiect pe termen lung. Al treilea, dotarea şi dezvoltarea spitalelor. Al patrulea, posibilităţi de finanţare şi operare a acestor proiecte", a spus Sorin Oprescu. Primii paşi în relaţiile de colaborare între municipalitate şi marile firmele chinezeşti Sanhai Construction Grup, Beijing Municipal Construction Group şi China Comunication Construction Company se vor concretiza prin deschiderea unor reprezentanţe la Bucureşti.

În urma vizitei în China, autostrada suspendată se va numi "drum expres", din cauză că "legea nu dă voie să construieşti o autostradă în interiorul oraşului", a declarat Sorin Oprescu. Primarul a explicat că "drumul expres va fi şi suspendat şi pe pământ, păstrându-şi acelaşi traseu. Va fi suspendat acolo unde trebuie să ocolesc monumentele istorice. Constructorul va fi firma Sanghai Construction Grup, o firmă cu experienţă în autostrăzi suspendate şi tunele. Prima sapă va fi dată la sfârşitul acestui an iar primii 16 kilometri vor fi construiţi în aproximativ un an şi jumătate".

Consorţiul chinez Shanghai Construction Group este interesat să investească în tot inelul median al Capitalei. Investiţia se ridică, potrivit lui Oprescu, la 700-800 de milioane de euro iar banii ar urma să fie recuperaţi din exploatarea autostrăzii suspendate pe un număr de ani. Sorin Oprescu a explicat că întregul inel median din care face parte şi autostrada suspendată va avea o lugime totală de 52 de kilometri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ