Chirurg despre tratamentul arşilor în România: "Cel mai bună soluţie este avionul spre Franţa, Germania, Israel"

| 03 noi, 16:21

Tratament arsuri. Fostul rector interimar al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, profesorul Dragoş Pieptu, a arătat că nivelul de tratare al pacienţilor arşi în România este mult în urma Occidentului. Medicul, specializat în tratamentul arşilor mari în centre din Franţa, Germania şi SUA, a precizat că în Iaşi, de exemplu, nivelul de tratare al bolnavilor arşi este „o glumă sinistră”.

Tragedie Colectiv. În urma tragediei petrecute în Clubul Colectiv din Capitală, acolo unde şi-au pierdut viaţa şi au fost răniţi mai mulţi tineri, chirurgul plastician Dragoş Pieptu din cadrul Institutului Regional de Oncologie a atras atenţia opiniei publice asupra lipsei de centre specializate pentru arşi. Medicul ieşean, beneficiar al unei burse de pregătire la Centrul de Arşi I5, din cadrul Spitalului „Edouard Herriot” , arată că „România nu a fost preocupată să aibă centre de arşi gravi”.

Citeşte şi: Pompierii, mărturii din IADUL de la Colectiv: A fost o GAZARE. Înăuntru se auzeau doar telefoanele sunând...

„Ceea ce există acum sunt nişte surogate, unele chiar penibile. Nivelul tratamentului arsurilor în România faţă de standardul din Vest este cu 20 - 30 de ani în urmă. Din păcate, cel mai bun tratament pentru arsurile peste 40% profunde, mai ales complicate cu arsuri ale căilor respiratorii, este avionul spre Franţa, Germania, Israel, SUA. E drept, mulţi pacienţi nu pot fi transportaţi datorită stării în care se află. Orice doctor ar veni din orice parte a lumii nu poate avea rezultate ca la el acasă, în condiţiile materiale de la noi. Ne lipseşte aproape tot: clădiri, săli de operaţie adecvate, personal, instrumente, aparatură”, a declarat dr. Dragoş Pieptu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ