Chiţoiu: Firmele româneşti au capacitatea să ajute la reconstrucţia Irakului

| 12 sep, 2013

Firmele româneşti au experienţa şi capacitatea necesare de a participa la procesul de reconstrucţie a Irakului, a spus ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, într-o întâlnire cu ministrul Planificării şi Finanţelor din Republica Irak, Ali Yousif Al-Shukri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice, ministrul irakian a precizat că Irakul are nevoie de asistenţă în domeniile financiar, bancar şi al asigurărilor şi a invitat firmele româneşti să participe la procesul de reconstrucţie a Irakului. 

"Daniel Chiţoiu a subliniat că România este interesată să intensifice relaţiile comerciale cu Irakul şi că este deschisă să ofere asistenţă în domeniile de interes. Partea irakiană a fost asigurată că există disponibilitate din partea României pentru a furniza asistenţă în domeniile pentru care aceasta şi-a arătat interesul", se precizează în comunicatul citat.

În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au decis să se urgenteze semnarea Convenţiei între România şi Irak pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital. 

La întâlnire au mai participat Iacob Prada, Ambasadorul României în Irak, secretarii de stat din Ministerul Finanţelor Publice şi Omer Berzinji, Ambasadorul Republicii Irak la Bucureşti şi membrii delegaţiei irakiene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ