Chiţoiu se crede mai deştept decât Isărescu

| 22 mai, 2013

Spre deosebire de Daniel Chiţoiu, ale cărui contribuţii în planul guvernamental au fost până la acest moment cvasi-invizibile, BNR, sub mandatul lui Mugur Isărescu, s-a dovedit a fi un pol de stabilitate.

Stenogramele şedinţei secrete a BPN al PNL fac în continuare valuri în presă. După ce stenogramele în cauză au surprins nemulţumirile şi frustrările miniştrilor Mariana Câmpeanu şi Eugen Nicolăescu, se pare că nici ministrului Chiţoiu nu face notă discordantă. Astfel, ministrul liberal al Finanţelor nu a ezitat să-l atace pe însuşi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, căruia îi reproşează politica monetară rezervată şi dobânda de referinţă prea ridicată.

Spre deosebire de Daniel Chiţoiu, ale cărui contribuţii în planul guvernamental au fost până la acest moment cvasi-invizibile, BNR, sub mandatul lui Mugur Isărescu, s-a dovedit a fi un pol de stabilitate. Politicile Băncii Centrale au fost întotdeauna echilibrate şi responsabile, iar opţiunea BNR pentru o politică monetar-bancară prudentă este întemeiată cu siguranţă pe argumente solide. Nu întâmplător, Mugur Isărescu este personalitatea publică creditată de către români cu cel mai înalt nivel de încredere din ultimii ani.

În acest cotnext, se pare că liderii liberali vor susţine propunerea lui Daniel Chiţoiu de a decupla politicile guvernamentale de cele ale BNR. O astfel de decizie ar avea consecinţe dezastruoase pentru stabilitatea economică a României şi ar genera semnale puternice de îngrijorare în cancelariile statelor europene, care sunt extrem de atente la evoluţiile politice din ţara noastră. Astfel, liberalii dau impresia că vor să revină la politica haotică de tip Tăriceanu/Vosganian, care nu a adus nimic bun României, ci doar cheltuieli iresponsabile şi creşterea permanentă a deficitelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ