Chiţoiu stabileşte plafonarea salariilor din ASF, în funcţie de venituri

| 24 apr, 2013

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, stabileşte, azi, plafonarea salariilor din Autoritatea pentru Supraveghere Financiară. Cei care nu acceptă ar urma să piardă susţinerea USL.

Pemierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi Dan Radu Ruşanu, propus pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), au avut o discuţie pentru plafonarea salariilor celor din conducerea ASF la un nivel maxim echivalent cu cel al funcţiilor similare din BNR, potrivit unor surse USL.

Membrii propuşi pentru conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară se întâlnesc cu Daniel Chiţoiu în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a le fi pus în vedere că, dacă nu acceptă salarizarea propusă, nu vor mai fi susţinuţi în plen pentru a face parte din conducerea ASF, mai spun sursele citate.

Potrivit Legii de funcţionare a ASF, cei aflaţi în consiliul de conducere ar urma să stabilească în prima şedinţă de după validarea conducerii nivelul salarial pentru funcţiile ocupate.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Comisiile de buget-finanţe şi comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor i-au validat, în urma audierilor, pe Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al ASF şi pe Daniel Dăianu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii. Totodată, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu pentru funcţiile de vicepreşedinţi.

Comisiile i-au validat şi pe Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru funcţiile de membri ai Consiliului ASF. Componenţa structurii de conducere a ASF va fi supusă, azi, votului plenului comun al Parlamentului.

Guvernul a decis, în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

La acel moment, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că unificarea autorităţilor de supraveghere a pieţei financiare nebancare este recomandată de către Banca Centrală Europeană, mai ales în state în care adâncimea acestei pieţe este mică. Premierul Victor Ponta anunţa, tot atunci, că preşedintele ASF va fi numit de către Parlament pe baza experienţei în domeniu şi ţinând cont de opinia BNR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ