Chiuariu propune interzicerea donaţiilor către partide din partea firmelor

| 29 mai, 2013

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a propus o serie de amendamente pentru revizuirea Constituţiei, între care interizicerea finanţării partidelor politice prin donaţii din partea societăţilor comerciale sau interzicerea discriminării bazate pe culoare sau orientare sexuală.

Chiuariu a depus la comisia de revizuire a Constituţiei o serie de amendamente care privesc legea fundamentală, între acestea numărându-se prevederi care interzic "finanţarea partidelor politice prin donaţii ale societăţilor comerciale/persoanelor juridice cu scop lucrativ".

De asemenea, senatorul PNL a propus reformularea articolului din Constituţie privind discriminarea, astfel încât sunt adăugate alte situaţii în care acest lucru este interzis expres, respectiv discriminarea pe bază de culoare, trăsătură genetică, apartenenţă la o minoritate naţională, proprietate, naştere, dizabilităţi, vâstă sau orientare sexuală.

Totodată, Chiuariu propune introducerea unei prevederi în cazul proceselor, astfel încât cauzele să fie soluţionate "într-un termen optim şi previzibil".

Mai mult, el propune ca părţile într-un litigiu să-l poată soluţiona prin arbitraj. Pe de altă parte, ratificarea tratatelor cu UE sau NATO, completarea sau modificarea se vor putea realiza prin adoptarea unei legi pentru care este necesar votul a două treimi în plenul celor două camere ale Parlamentului, mai propune el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ