CIADO, avertisment pentru MASS-MEDIA: "Situația trebuie abordată cu precauție..."

| 10 iul, 16:16

CIADO România avertizează că, în cazul lui Alexandru Gologan, românul condamnat la moarte în Malaisya pentru trafic de droguri, situația trebuie abordată cu precauție de mass-media.

"Referitor la cazul tanarului Alexandru Gologan, condamnat la moarte în Malaezia, facem urmatoarele precizari; sentința nu este definitivă și în consecință, nici executorie.

Față de acest stadiu al procesului, susținerile din spațiul public, privind o posibilă execuție în luna august nu sunt sustenabile . Decizia de condamnare a fost atacată cu recurs la Curtea Federală de Justiție a Malaeziei, instanța urmând a stabili, în perioada urmatoare, termenul de judecată pentru acest recurs.

Având în vedere că este un caz de durata și complex, CIADO România roagă mass media să trateze subiectul cu multă precauție. Apreciem că, la nivel instituțional, Președenția României și Guvernul României prin Ministerul Afacerilor Externe depun toate eforturile necesare în acest caz.

Putem face public, faptul că în această perioada, CIADO a dezvoltat o corespondență amplă cu Guvernul din Malaezia pe această temă , urmând ca în perioadă imediat urmatoare, să avem o intâlnire cu ambasadorul acreditat la București .

Citeste si: MALAEZIA cere ONU înființarea unui TRIBUNAL SPECIAL pentru a-i judeca pe cei care au doborât avionul MH17

Apreciem, ca Alexandru Gologan trebuie să suporte consecințele faptelor sale, dar faptă și circumstanțele săvârșirii acesteia, exclude din punctul nostru de vedere, o condamnare la moarte. Facem aceasta precizare din respect față de legislația din Malaezia, ce are precedent în practica judiciara, când pedeapsa aplicată a fost condamnarea la închisoare.

CIADO este cea mai titrată organizație antidrog din România , membră în diferite organisme intranaționale și europene și va face toate diligentele necesare, în vederea soluționarii favorabile a situației pentru Alexandru Gologan și speram ca acest caz, sa fie un exemplu pentru tinerii din România precum și pentru familile acestora, că drogurile nu sunt o joacă", se arată într-un comunicat de presă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ