Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a scăzut cu 0,7% în primele şapte luni din 2013

| 02 sep, 2013

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a scăzut cu 0,7% în primele şapte luni din 2013 comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Cifrele ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o scădere de 0,3%.

În luna iulie 2013, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 10,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ca serie brută cu 1,0%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scazut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2013, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 10,1%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+19,1%), vânzărilor de produse nealimentare (+8,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,0%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2013, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,1%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+4,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%). 

Comparativ cu iulie 2012, cifra de afaceri în serie brută a înregistrat o creştere cu 1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+4,2%). Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1%).

În serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2013, comparativ cu luna iulie 2012, cifra de afaceri a înregistrat o scădere cu 0,7% din cauza scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,5%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1,4%.

Cumulat pe şapte luni, scăderea cifrei de afaceri în serie brută a fost determinată de scăderea comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,5%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,1%). Creşteri s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (+1,9%). 

În serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, scăderea cifrei de afaceri a fost determinată de scăderea comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,1%). Creşteri au înregistrat vânzările de produse nealimentare (+2,4%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,2%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ