Cîmpeanu: Există șanse ca din 8 noiembrie școala să înceapă online

| 26 oct, 18:51

 

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că sunt șanse ca din 8 noiembrie, când elevii de la stat reiau cursurile după vacanța impusă de două săptămâni, să se intre în școală online.

 

 

Zilele de vacanță se recuperează în ianuarie: 3-14 ianuarie pentru gimnaziu și liceu, 10-14 ianuarie pentru ciclul primar​ / Se decalează începutul semestrului al doilea și se renunță la săptămâna „Școala Altfel” - ministrul Educației
Întrebat dacă există șanse ca din 8 noiembrie școala să înceapă online, Cîmpeanu a răspuns:
„Da, există șanse, dar chiar și așa am salvat două săptămâni de prezență fizică. Îmi păstrez convingerea că școala online generează pierderi. Dar pentru că nu mai putem lungi vacanța, trebuie să înceapă școala, vrem să înceapă cu prezență fiziă, dar dacă numărul de infectări nu ne lasă, nu avem altă soluție decât școala online”.
„Decizia finală o vom anunța pe 5 noiembrie, pentru că nu are sens să modifici structura anului școlar, să faci un anunț că revii la școală pe 8 noiembrie și să te trezești pe 8 noiembrie că situația epidemiologică nu permite. De asta am spus 5 noiembrie, vineri, și de asta apare și în decizia CNSU, dată la care sunt obligat să dau ordinul de ministru cu modificarea structurii. Pe 5 noiembrie vom avea date certe cu privire la numărul de infectări”, a precizat ministrul, potrivit HotNews.ro.
În urmă cu patru zile, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, declara că „nu există nicio garanție” că elevii se vor putea întoarce fizic la școală pe 8 noiembrie, „pentru că nu știm cum va evolua” situația epidemiologică”. „Așteptăm să vedem evoluția şi discuţia asta a fost - că la 10 zile vom evalua din nou”, spunea acesta.
Aminitim că de luni, 25 octombrie, până vineri 5 noiembrie elevii și preșcolarii de la stat sunt în vacanță impusă, iar școlile și grădinițele private sunt închise, neputând să facă ore fizic.
Ministrul a anunțat marți că cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în ianuarie, cu prezență fizică, între 3-14 pentru elevii de gimnaziu și liceu și între 10-14 pentru cei din ciclul primar, care ar fi avut oricum o săptămâna de vacanță în octombrie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ