Cinci persoane au fost REȚINUTE în dosarul Bibliotecii Metropolitane

| 17 sep, 2014

Cinci persoane au fost reținute de polițiști în urma perchezițiilor efectuate marți, în care este vizată activitatea Bibliotecii Metropolitane, instituție care aparține de Primăria Capitalei.

Conducerea bibliotecii este bănuită de polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor că a cumpărat volume rare și a falsificat documente în care erau menționate achiziții de cărți obișnuite, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Printre cei cinci care au fost aduși în arest la Poliția Capitalei se află și fostul director al Bibliotecii până în anul 2013.

Marți dimineață au fost efectuate percheziții la sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane, dar și în patru județe: Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman, 16 persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații.

Prejudiciul estimat până în prezent depășește 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei.

Managerul Bibliotecii Metropolitane, Florinel Rotaru, a fost demis din funcție în martie 2013 de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Decizia a fost luată în urma verificărilor Direcției de Control și ale Direcției de Audit Intern din cadrul Primăriei Municipiului București, la solicitarea edilului șef al Capitalei.

Raportul a arătat că multe dintre deficiențele constatate sunt rezultatul unui management defectuos, pe fondul necunoașterii sau cunoașterii insuficiente a prevederilor legislative în vigoare, dar și ineficiența în administrarea, angajarea și utilizarea resurselor publice locale. Până la organizarea concursului de proiecte de management pentru asigurarea conducerii acestei instituții, primarul general Sorin Oprescu va desemna o persoană care să preia conducerea interimară, în perioada imediat următoare, preciza la acea dată Primăria Capitalei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ