Cine a inventat berea? Răspunsul este SURPRINZĂTOR

| 15 feb, 2014

Sunt lucruri despre care nu îţi imaginai că au fost inventate de femei.

Berea

Bărbații ar trebui să le fie recunoscători femeilor pentru că au creat berea. Cel puțin așa arată unele cercetări istorice: în urmă cu aproape 7.000 de ani, în Mesopotamia (zona în care au fost descoperite cele mai vechi indicii ale cunoscutei băuturi), doar femeilor li se permitea să producă bere și să dețină taverne. Și mai mult: în aproape toate societățile antice, berea era considerată un dar al zeiței și nu un dar al vreunui zeu. Și chiar mai mult: până la revoluția industrială, femeile erau renumite în Europa pentru producerea berii, în unele țări continuând să fie singurele care aveau voie să o producă, notează webcultura.ro.


Fierăstrăul circular

A fost inventat în 1810 de către o femeie care, privind cum doi bărbați se chinuiau să taie trunchi de copac cu un fierăstrău obișnuit, s-a gândit să le facă viața mai ușoară. Numele ei: Tabitha Babbitt.

Ștergătoarele de parbriz

Ironic, dar toți acei bărbați care se plâng în trafic de fiecare șoferiță, au mereu în fața ochilor invenția unei femei. Ștergătoarele de parbriz au fost inventate în 1903, când, în cursul unei călătorii din Alabama la New York City, Mary Anderson a observat că șoferii trebuiau să oprească autoturismele pentru a curăța parbrizele de zăpadă și gheață. Un an mai târziu, avea să-și înregistreze invenția, pentru care a primit patent în anul 1905. Chiar dacă astăzi nu ne putem imagina cum s-ar putea circula pe ninsoare sau ploaie fără ștergătoare de parbriz, invenția a avut nevoie de mai bine de zece ani pentru a câștiga popularitate.

Jocul de Monopoly

A fost inventat în anul 1903 de către creatoarea de jocuri Elizabeth Magie. Inițial, jocul s-a numit The Landlord’s Game și a fost creat din dorința “de a evidenția efectele dramatice pe care le poate avea deposedarea de terenuri”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
ion
stergatoare
ce avem acum se datoareaza lui Robert Kearns!
15 feb, 2014
spargatorul_de_buci
inventii feminine
Tabitha Babbitt a inventat fierastraul circular, iar Lorena Bobbit a inventat taierea circulara

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ