Cine domnește peste bogata lume interioară a lui Cozmin Gușă

Vă rezum în câteva cuvinte, pentru că o asemenea poveste de pomină, la propriu și la figurat, merită consemnată. Băsescu cel victorios l-a învins prin coabitare deopotrivă pe Victor Ponta și Crin Antonescu. Pe acest câmp de bătălie dezolant apare magister militum Dan Voiculescu care, pe căi misterioase, a determinat cumva propria sa anchetare pentru, aici țineți-vă bine, a se victimiza până în funcția de președinte al României.

Gura lumii e slobodă, se spune, și se sugerează prin asta că fiecare comunică ce și cât îl duce mintea. Pe Cozmin Gușă mintea l-a stârnit din emisiunea unei televiziuni direct în socotelile din ograda alteia. Invitat la Realitatea TV, analistul Cozmin Gușă a deraiat mental la modul spectaculos în legătură cu Dan Voiculescu. Vă rezum în câteva cuvinte, pentru că o asemenea poveste de pomină, la propriu și la figurat, merită consemnată. Băsescu cel victorios l-a învins prin coabitare deopotrivă pe Victor Ponta și Crin Antonescu. Pe acest câmp de bătălie dezolant apare magister militum Dan Voiculescu care, pe căi misterioase, a determinat cumva propria sa anchetare pentru, aici țineți-vă bine, a se victimiza până în funcția de președinte al României.

Mă întreb în ce măsură ar putea fi Cozmin Gușă un farseur cu un neobișnuit simț al umorului... Că Dan Voiculescu este anchetat, e limpede ca bună ziua. Că nu se simte deloc în largul său în această situație și se victimizează, iarăși e clar și de înțeles. Am reținut și că lentila care i-a căzut lui Dan Voiculescu ocupă un loc central în teoria științifico-fantastică expusă de Cozmin Gușă... De aici încolo, mărturisesc că sensul argumentației îmi scapă din mai multe puncte de vedere. Cum și prin ce artificiu misterios ajunge Dan Voiculescu să fie înfățișat pe cai mari spre Cotroceni?

Mi-este mai ușor să presupun că, cel pentru care aproape terorizatul Traian Băsescu apare acum ca un învingător, a mâncat ceva stricat înainte să intre în emisiunea de la Realitatea Tv. Dar cât de rău să ți se facă, pentru numele lui Dumnezeu, încât să ai halucinații, în direct și la o oră de vârf, despre un entuziast al idealurilor monarhice care poftește la cea mai înaltă funcție dintr-o republică?

Probabil că adevărul este undeva la mijloc și  Gușă are toate datele dar nu știe să le asambleze. Într-adevăr, putem admite că Dan Voiculescu ar prefera să ajungă oriunde altundeva, până și la Cotroceni, numai să nu fie aruncat după gratii. Dar ni se pare evident că nu are șanse atât de mari să descalece prea curând la palat, cât timp are la dispoziție doar caii mari și verzi de pe pereții lui Cozmin Gușă. Dacă nu am dreptate, eu îmi voi face primul mea culpa... Iar Cozmin Gușă va fi răsplătit desigur cu funcția de șef al guvernului, pentru merite deosebite și intuiția sa de geniu pusă în slujba dinastiei lui Dan cel fără o lentilă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2013
cantautor
pacat ca nu poti dispune tu,de timpul meu si de opiniile mele...
sunt un tip care tine sa-si apere ,ca si tine,cu argumente,parerile...
dar nu dau afara din casa musafirii..
chestie de educatie,care probabil s-a facut si la Neculce...
poanta cu latratul n-o gust,din acelasi motiv...
dar am alta,spusa de un amic(nu,nu ala,nu am amici asa importanti),
cica unul dupa ce a performat la privat,si-a luat soarta in maini,si s-a angajat la stat...
nu stiu ce era tipul,leu sau gladiator...?
ps1:ca idee,tipul,Cosmin G,imi este chiar indiferent ca individ...
chiar am principii...
cred sincer ca ai si tu,doar ca trebuie sa te eliberezi...
dar mai ai pana la pensie...
vezi tu,tineretea omului in jur de 40 de ani,are si avantaje si dezavantaje...
glumeai cand iti spuneam ca sunt cu mult mai in varsta ca tine...
asta-i avantajul meu
ps2:imi pace stilul si cum scrii,poate cu prea multa rautate
01 aug, 2013
cantautor
Ca sa nu mai am discutii,citez din autor:
Gura lumii e slobodă, se spune, și se sugerează prin asta că fiecare
comunică ce și cât îl duce mintea.
De aici pana la a cataloga un fost coleg de breasla,deraiat mental,este totusi cale lunga...
Imi place sa scriu,dar nu jignesc decat daca sunt jignit...(desi stiu ca nici asa nu este bine)
Am stat putin sa ma gandesc ce te-a determinat:angajat la o institutie de presa,cu un al doilea job la D.Ghita,(prieten al Dlui Ponta),il ataci violent pe un fost sustinator al Dlui Geoana,(fost rival al Dlui Ponta)...
Pare credibil dar nu cred ca este asa...
Folosind un calambur ,exprim parerea mea finala:copwrite depinde de copypaste(in aceasta ecuatie cu trei termeni, termenul Elvis=0)
In rest,povestea cu D.Voiculescu,un pretext oarecare...
Si sa inchei tot cu un citat din autor:
Dacă nu am dreptate, eu îmi voi face primul mea culpa.
01 aug, 2013
Ferenczy Stefan
Domnu abonat... Eu pe Cozmin îl simpatizez la nivel de ciocnit o bere, dar mă tem că nu are el timp să stea cu mine la taclale. Atacul violent e în mintea ta. Cozmin Gușă știe, ca și mine că, din momentul în care cobori în arenă și-ți expui opiniile, îți asumi coborârea în arena cu lei și gladiatori. Oricum, dacă ar ști cu câtă abnegație și cât de dezinteresat îl apără cineva, un necunoscut, aiurea pe un portal de știri, ar zâmbi în somn și ar dormi mult mai liniștit... Dar să ne întoarcem la treaba noastră. Ziceai că-ți vezi de drum. În continuare faci spume la bucata mea de pâine, destul de mică și cam uscată. Eu zic să latre fiecare la ce are și ce-i aparține. Restul, pe facebook...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ