Cine este Darius Vâlcov, noua propunere pentru ministerul Bugetului

| 19 aug, 2014

Darius Vâlcov are 37 de ani şi în ultimii 15 ani a activat la cel mai înalt nivel al politicii, fiind 12 ani primar al municipiului Slatina.

După ce a adus în Guvern oameni tineri şi profesionişti precum Gabi Szabo, Florin Jianu, Iona Petrescu, Răzvan Nicolescu, Robert Cazanciuc, premierul Victor Ponta merge pe aceeaşi linie prin propunerea lui Darius Vâlcov pentru funcţia de ministru al Bugetului. Se pare că promovarea tinerilor este o practică câştigătoare, pe care premierul Ponta vrea să şi-o menţină.

Darius Vâlcov, doctor în economie la ASE Bucureşti, este noua nominalizare a premierului Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Bugetului, după ce Traian Băsescu a respins propunerea iniţială. Vâlcov este senator în Parlamentul României, fost primar al municipiului Slatina, un om care a crescut în social-democraţie şi împărtaşeşte valorile solidarităţii. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care în 2012, în momentul derapajelor guvernării portocalii, şi-a anunţat demisia din funcţia de primar al municipiului Slatina şi din PDL, fiind la scurt timp eliberat din funcţie. Însă, a candidat din nou pentru fucţia de primar şi a reuşit să câştige fără probleme, fiindcă a demonstrat că este un om capabil şi un profesionist desăvârşit.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, propus pentru funcţia de ministru al Bugetului

Cu siguranţă Traian Băsescu va avea de comentat şi la adresa lui Vâlcov şi va găsi tot felul de pretexte pentru care acesta nu este bun pentru funcţia de ministru al Bugetului. Poate de această dată, Băsescu va da dovadă de decenţă şi nu va mai împroşca cu noroi într-un om extrem de pregătit, care a dovedit ca primar al municipiului Slatina că este un bun gospodar, cu viziune şi muncitor. Mai mult, faptul că Vâlcov a fost primar este un argument în plus pentru ca Băsescu să-i semneze decretul de numire fără a face vâlvă. Tot din primar Băsescu a devenit preşedintele României, la fel s-a întâmplat şi cu Boc - premier, iar acum îl susţine pe Iohannis, care tot din primar vrea să fie preşedintele ţării.

Indiferent de modul de abordare a Preşedintelui Băsescu, de apreciat rămâne dorinţa premierului Ponta de a promova tineri în echipa guvernamentală. Până acum această mutare s-a dovedit a fi una inspirată, fiecare dintre tinerii miniştri confirmând. Rămâne de văzut dacă pariul cu Vâlcov va fi unul câştigător, însă acesta promite mult. Are 37 de ani şi în ultimii 15 ani a activat la cel mai înalt nivel al politicii, fiind 12 ani primar al municipiului Slatina. Propunerea a fost trimisă de premier la Cotroceni, iar preşedintele Traian Băsescu nu mai are dreptul să o refuze întrucât a făcut deja acest lucru.

Citeşte şi: Un an de guvernare USL cu votul românilor în spate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ