Cine și cui îi arată pisica în cazul Hayssam?

| 20 iul, 2013

Trăim vremuri interesante. Readucerea lui Omar Hayssam în țară a învolburat societatea românească, făcând-o să uite pe moment de vacanță, mare și soare.

Cazul este o nebuloasă extraordinară și așa cum majoritatea observatorilor s-au preocupat să ne reamintească, pare să aibă implicații grave la vârf.

De când a răzbătut prima știre privitoare la acest caz, două speculații primează în mass media și pe surse. Se afirmă pe bună dreptate că Omar Hayssam are dreptul conform legii să ceară rejudecarea cel puțin a unora dintre procesele în care a fost condamnat, dacă motivează că nu i-a fost respectat dreptul la apărare.

Care dintre acestea se vor rejudeca? Sirianul nu duce lipsă de procese iar unele dintre acestea au fost închise în lipsă de probe. Pe lângă sumedenia de procese în care Hayssam cumulează acuze de înșelăciune, delapidare, evaziune și spălare de bani, un interes deosebit suscită dosarele ”Armamentul” și ”Răpirea jurnaliștilor”.

Poate că despre acestea din urmă se colportează și cele mai multe zvonuri privitoare la implicările și indiciile care duc spre vârful piramidei puterii din România. Cei mai mulți admit că Omar Hayssam are acum multe dezvăluiri de făcut, având în vedere schimbările recente din sfera puterii.

Se spune că un om care nu mai are nimic de pierdut, are totul de câștigat. Dincolo de calambur, este de așteptat ca Omar Hayssam să negocieze la sânge tot ce știe, în schimbul unor concluzii juridice mai blânde.

Un lucru este cert și cu acesta toată lumea pare de acord. Cazul Omar Hayssam a reprezentat o plamă rușinoasă dată legii și justiției din România.

Pentru rezolvarea cazului abia dacă s-a făcut ceva în anii trecuți, iar responsabilitatea pentru acest blocaj îi revine în primul rând premierului Boc, care astfel reușește să-și mai vadă un caz plin de probleme și semne de întrebare transferat în răspunderea guvernului actual.

Toate situațiile de criză din anii trecuți par să-și găsească până la urmă calea până în prezent, spre disperarea lui Emil Boc, chiar în momentul în care am fi crezut că guvernele acestuia ne-au lăsat moștenire doar o situație economică grea și arierate de plată.

Dar Emil Boc a fost doar un administrator, incompetent, e drept…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ