Cine îl responsabilizează pe Crin Antonescu

| 04 iul, 2013

A fost nevoie ca președintele Senatului să afle din presă că, de pe site-ul instituției pe care o conduce cu onor, lipsește taman propria-i declarație de avere.

În ultima perioadă aproape că nu există săptămână în care Crin Antonescu să nu iasă în evidență cu vreo boacănă.

Ca om politic, și-a dovedit lipsa de viziune strategică, în condițiile în care a fost singurul care a căzut în capcana întinsă de Băsescu și s-a luat la harță cu un președinte disperat să reintre în prim planul unei scene politice pe care a fost neutralizat și izolat aproape total. Ca președinte de partid, a arătat tuturor că este incapabil să își strunească propriii subordonați și, după recidiva lui Sorin Roșca Stănescu, se aud tot mai multe voci care susțin că, în realitate, Crin Antonescu este șef la PNL doar cu numele.

Iar lista ar mai putea continua desigur și cu declarațiile anti-occidentale iresponsabile care l-au făcut să devină un personaj aproape nefrecventabil pentru partenerii europeni ori cu modul în care, sub atenta-i oblăduire, proiectul de modificare a Constituției a trecut de Comisie cu numeroase erori, remarcate pe drept cuvânt de Consiliul Legislativ.

Ultima ispravă a lui Crin Antonescu este însă o greșeală atât de copilărească încât, pe drept cuvânt, ai zice că vine din partea unui începător într-ale politicii, nu de la unul cu o experiență de invidiat.

Conform legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, Crin Antonescu se număra printre cei care aveau obligația să depună sau să actualizeze declarația de avere până la 15 iunie. Ceea ce, dacă este să luăm de bun comunicatul Senatului, a și făcut, la limită. Numai că pe fir s-a interpus un funcționar, care, ce să vezi și să nu crezi, a uitat să pună respectiva declarație pe site-ul Senatului.

Dacă ar fi fost un parlamentar oarecare și nu ditamai președintele Senatului, poate că explicația ar fi ținut. Dar, fiindcă ne referim la deținătorul celei de-a doua funcții în stat, președinte de partid, parlamentar cu experiență și aspirant la fotoliul de la Cotroceni, a da vina pe un amărât de funcționar care a uitat să actualizeze site-ul este de-a dreptul comic.

Crin Antonescu ar fi trebuit să știe foarte bine că, aflându-se într-o asemenea postură, toți ochii sunt ațintiți asupra sa și că presa îi adulmecă fiecare pas și îi studiază cu atenție maximă fiece mișcare. Ca urmare, personal sau prin armata de consilieri de care s-a înconjurat, ar fi trebuit să vegheze ca toate procedurile legate de actualizarea declarației de avere să fie îndeplinite cu precizie milimetrică.

Se pare însă că pe Crin Antonescu îl preocupă alte lucruri sau, pur și simplu, doarme în front –ceea ce este cel puțin la fel de grav, ținând cont că alegerile prezidențiale bat la ușă și ar trebui să se afle în stare de maximă alertă. Așa că a fost nevoie ca președintele Senatului să afle din presă că, de pe site-ul instituției pe care o conduce cu onor, lipsește taman propria-i declarație de avere.

Ceea ce arată o lipsă crasă de responsabilitate, cu totul nepotrivită profilului unui candidat care aspiră la cea mai înaltă funcție în stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ