Cine intră în competiția pentru șefia PSD. Viorica Dăncilă are cinci adversari

| 26 iun, 15:39

Social democrații își aleg la sfârșitul săptămânii o nouă conducere. La Congresul din 29 iunie pesediștii umează să-și aleagă preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general şi să voteze noi modificări la statutul partidului. Miercuri a expirat termenul de depunere a candidaturilor urmând ca într-o ședința a Comitetului Execucuitv să fie validate.

 

Pentru funcția de președinte al partidului au intrat în cursă: Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae (lider grup PSD Senat), Ecaterina Andronescu(ministrul Educației, vicepreședinte PSD), Liviu Pleșoianu(deputat PSD), Ilie Rotaru, Cătălin Stoichiță.

Pentru postul de președinte executiv: Daniel Suciu(ministru Dezvolare Regională), Eugen Teodorovici(ministru Finanțe), Daniel Florea (primar sector 5) și Sorin Bota (deputat PSD)

Pentru funcția de secretar general doritori sunt Marius Dunca(lider PSD, Brașov), Gabriel Petrea(lider TSD PSD), Felix Stroe (lider PSD Constanța), Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor(purtător de cuvânt PSD), Rodica Nassar(vicepreședinte PSD).
Reamintim că la ultima ședința informală a social-democraților desfășurată la Neptun, Viorica Dăncilă și-a exprimat susținerea pentru Daniel Suciu în funcția de președinte executiv și Marius Dunca pentru postul de secretar general.
Robert Cazanciuc nu și-a mai depus candidatura pentru funcția de secretar general așa cum anunțase inițial. Totodată, Paul Stănescu nu candidează pentru nicio funcție.

De asemenea, potrivit surselor HotNews.ro a existat o discuție în interiorul PSD ca statutul partidului să se modifice astfel încât funcția de secretar general al PSD să fie propusă de președintele partidului și validată în Comitetu Executiv și nu aleasă în congres așa cum este în prezent.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ