Cine opreşte Steaua

| 20 aug, 2013

Dacă după arestarea lui Gigi Becali i-aş fi spus celui mai optimist suporter al Stelei că echipa va prinde o formă fotbalistică de senzaţie, probabil că m-ar fi alergat în jurul stadionului din Ghencea şi mi-ar fi tras şi două după ceafă ca să mă trezesc.

Oricum am da-o, oricât l-am iubi sau l-am urî pe Gigi Becali, este cert că verdictul condamnării la închisoare a fost un adevărat şoc pe care l-au resimţit deopotrivă jucători, antrenori, staff tehnic, suporteri, dar şi întreaga suflarea fotbalistică din România.

Iată că echipa fanion a fotbalului românesc ne uimeşte încă o dată. Deşi are două meciuri restanţă în campionatul intern, Steaua Bucureşti a bifat deja trei victorii, are punctaj maxim şi prestează de departe cel mai frumos fotbal. În Europa, cu excepţia unei singure remize cu Dinamo Tbilisi în manşa retur din preliminariile Champions League, într-un meci fără o miză prea mare după ce echipa roş-albastră îşi asigurase practic calificarea din primul tur, Steaua a bătut tot. Şi nu oricum, ci într-o manieră convingătoare şi entuziasmantă. O echipă rapidă la construcţie, solidă în apărare şi ucigătoare în atac. Steaua lui Reghecampf joacă superb, iar rezultatele vorbesc de la sine.

Aprecierile nu au întârziat să apară. Se vorbeşte despre lipsa oricărei concurenţe în faţa Stelei în încercarea “militarilor” de a obţine un nou titlu. Se avansează cifre ameţitoare cu referire la potenţiale transferuri ale jucătorilor Stelei la cluburi de renume din străinătate. Se fac planuri cu privire la fazele superioare ale Champions League. Se fac analogii între Laurenţiu Reghencampf – Josep Guardiola şi Steaua Bucureşti – FC Barcelona.

Băieţi, o parte din aceste analize sunt pertinente, însă e timpul să coborâm cu picioarele pe pământ. Steaua Bucureşti nu ar fi prima echipă care îmbătată cu aburii victoriilor care vin întruna şi înălţată pe piedestalul invincibilităţii s-ar putea trezi în situaţia ingrată de a de greş exact atunci când te aştepţi mai puţin. Să ne bucurăm, dar cu moderaţie pentru că ce e mai greu de-abia urmează. Pentru gruparea din Ghencea se apropie un meci de totul sau nimic împotriva polonezilor de la Legia Varşovia. O dublă manşă care va decide echipa care va accede în grupele Champions League. Un succes în această confruntare ar însemna cu adevărat încununarea eforturilor steliştilor care până acum au demonstrat că îşi merită locul în galeria celor mai bune echipe de club pentru sezonul european 2013-2014.

Atunci când o echipă joacă prost, se caută vinovaţi. Nimeni nu caută “responsabili” atunci când echipa etalează un joc încântător. Este nedrept fiindcă în spatele performanţelor Stelei stau un antrenor cu adevărat profesionist, zeci de minute de dăruire pe terenul de joc, sute de ore de muncă în antrenamente şi cantonamente, mii de faze şi tactici exersate şi milioane de suporteri care îşi încurajează neîncetat echipa favorită. De aici vine forţa Stelei. O reţetă de vis care ar stârni invidii în sufletul oricărui adversar.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2013
Arghiropol Anton
steaua
Daca in Polonia -Steaua-joaca 1-4-1-4-1 pierde la scor de neprezentare.Daca,nu transfera fff urgent un atacant si un fundas central-ambii de clasa-va pierde si campionatul. Eu sunt stelist de pe vremea CCA-ului .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ