Cine se simte ameninţat de campania electorală a PSD-UNPR-PC

| 17 mai, 2014

Organizația județeană a PDL Sălaj a depus pe 15 mai o contestație la BEJ Sălaj prin care a solicitat interzicerea și înlăturarea în termen de 24 de ore a tuturor materialelor care conțin sintagmele”Mândri că suntem români” și ”România puternică în Europa”.

Contestaţia acceptată de BEJ este privită ca o victorie a PDL în alegeri. În realitate procesul de contestare şi decizia BEJ ascunde un fapt foarte insidios. Ceea ce ştim acum este că indiferent de ce campanie electorală este în derulare, mesajele care tratează mândria națională, dragostea față de România sau mândria de a fi român pot fi interzise fără drept de apel. Acțiunea creează un precedent abuziv bazat pe o logică slabă.
Să vedem argumentele: 1. PDL și BEJ spun că sloganul Mândri că suntem români induce ideea “subliminal și subtil” că numai cei care votează cu PSD – UNPR – PC sunt cei care au sentimentul de mândrie națională. 2. Folosirea acestor sintagme România puternică în Europa și Mândri că suntem români este similară cu folosirea în campanie a drapelului național sau a stemei României sau a UE.

Pe logica BEJ ar trebui să se interzică Partidul România Mare pentru că induce ideea că numai membri din acest partid subscriu sentimentului de apartenență națională. Tot pe aceeași logică, sloganul PNȚCD “Apără România ta” ar trebui interzis pentru că dacă nu votezi PNȚCD, nu îți aperi țara. Mai departe și campania PMP este croită în jurul sloganului “Ridicăm România” asta oare înseamnă că cine nu votează cu PMP, subliminal vrea să doboare România? Evident că nu.

Motivația reală este cu totul alta. Campania PSD-UNPR-PC este probabil cea mai bună campanie de la aceste alegeri. Face apel la sentimentul de mândrie națională, neglijat timp de cel puțin 10 ani de toate partidele din România. Transmite un mesaj puternic către electorat. Tratează foarte bine tema întăririi economice și sociale a României, o temă vizibilă pentru suficient de mulți români cu pensii mărite sau cu salarii mai mari.

Pe aceeași logică a BEJ, paradoxal, contestația PDL poate fi privită ca un atac la sentimentul de mândrie națională. PDL este un partid care nu simte că românii trebuie să fie mândri de apartenența lor națională.

Contestația admisă de decizia BEJ este nu numai abuzivă dar și periculoasă pentru că deschide un drum care poate să fie ales de orice forță politică sau grup de interese care controlează un Birou Electoral. Deciziile BEJ sau BEC nu trebuie să fie folosite în beneficiul unui partid sau a altuia. Această decizie de a interzice la nivel județean o campanie electorală integrală a unui partid funcționează evident în avantajul celorlalte partide.

Războiul electoral se duce cu toate mijloacele la dispoziție. Problema este că anumite arme ar trebui interzise pentru că distrugerea pe care o cauzează este permanentă.
Decizia BEJ este făcută în grabă, fără a analiza nici un fel de argument și după toate acestea este și plină de exprimări greșite, cuvinte inventate, dezacorduri și alte atacuri coordonate la adresa limbii române. Dacă sunteți curioși puteți găsi Decizia BEJ Sălaj aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 mai, 2014
gghas
slogan psd
Cine ne ataca de trebuie sa fim aparati, vrea cumva U.E. sa ne atace, sa ne cucereasca? Sa dea dumnezeu, poate asa vom reusi sa reformam cat ceva in tara asta, cu forta. S-apoi pe cine trimitem acolo sa ne apere, niste femei, femeile politicienilor de top? Se pare ca sindromul Elena Ceausescu duduie, precum economia lui Tariceanu acu' vreo 6-7 ani. Nu le mai enumar, ele sunt bine stiute, au fost si inca vor mai fi multe mandate, nimeni nu le va inlocui ptc sunt de neinlocuit si fac parte din tot spectrul feminin, secretare, amante, fiice, neveste, bunicute, etc...
18 mai, 2014
Lucia
amenintat ??!!
Romanii se simt amenintati. Nu este suficient?
18 mai, 2014
LOL
Românca Macovei, românul Băsescu, rumunca Udrea :)) Tremură toți.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ