Cine va câştiga alegerile din Franţa. Ultimele sondaje dinaintea scrutinului de duminică

| 03 mai, 15:42

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), ar urma să câştige scrutinul prezidenţial din Franţa cu 59%, potrivit celui mai recent sondaj de opinie, difuzat miercuri, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Potrivit sondajului efectuat de Institutul Ipsos, Emmanuel Macron este creditat cu 59% din intenţiile de vot, în timp ce Marine Le Pen, candidatul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, ar urma să primească 41% din voturi.

Sondajul a fost efecuat în perioada 30 aprilie - 1 mai, prin Internet, pe un eşantion reprezentativ de 13.742 de persoane.

Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se confrută în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, după ce, în primul tur, cei doi s-au clasat pe primele locuri, cu 23,75%, respectiv 21,53% din voturi. Aceştia au stabilit, astfel, un rezultat istoric, fiind primele alegeri în care niciunul dintre candidaţii partidelor de tradiţie din Hexagon nu a avansat în turul al doilea.

Tag-uri: Le Pen, Macron
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ