Ciolacu: ”Autoritățile locale nu au cadru legislativ pentru a se ocupa de persoanele vârstnice!”

| 24 mar, 22:38

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu atrage atenția Guvernului că noile restricții anunțate sunt greu de aplicat dacă nu se creează și cadru legislativ în acest sens. Liderul PSD a declarat că autoritățile locale nu pot interveni pentru a ajuta persoanele vărstnice dacă nu le este creat cadru legal.+

 

"Decizia de impunere a unor noi restricții este necesară și trebuia luată mai repede. Trebuie menționat că autoritățile locale nu au cadru legislativ pentru a se ocupa de persoanele în vârstă, fără sprijin. Fac apel către Guvern să facă o rectificare bugetară și să le permită primarilor să direcționeze bani pentru cei care au nevoie de ajutor la nivel local altfel măsurile luate rămân doar pe hîrtie", a declarat Marcel Ciolacu pentru Hotnews.ro.
Liderul PSD se referă la articolul 8 din ordonanța militară nr 2/2020 care prevede ca autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți introducerea carantinei totale. Una dintre măsurile care vor fi incluse în următoarea ordonanță militară, care va intra în vigoare de mâine, vizează persoanele în vârstă, de peste 65 de ani. Acestea vor fi nevoite "să stea practic tot timpul acasă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ