Ciolacu cere Guvernului să sprijine financiar autorităţile locale pentru aplicarea măsurilor de combatere a coronavirusului

| 28 apr, 19:02

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să sprijine financiar autorităţile locale pentru punerea în practică a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, el spunând că în lipsa unui ajutor autorităţile locale "vor intra în colaps” şi acest lucru va afecta inclusiv spitalele aflate în administrarea acestora.

Ciolacu spune că nu are date de la specialiştii în sănătate publică pentru a spune dacă ar trebui sau nu prelungită starea de urgenţă.

Marcel Ciolacu a cerut Guvernului să sprijine financiar administraţiile locale, spunând că Executiv a alocat autorităţilor locale 17 milioane de lei, în condiţiile în care aceste administraţii au cheltuit pentru spitale, dezinfecţii şi alte operaţiuni necesare combaterii pandemiei aproape 500 de milioane de lei.
"Toate aceste cheltuieli le fac autorităţile locale, ei nu mai au bani de unde să suporte aceste lucruri, de aceea prin rectificare se pot transfera aceste sume”, a afirmat Ciolacu marţi, într-o conferinţă de presă.
Ciolacu a afirmat că, în caz contrar, toate administraţiile locale "vor intra în colaps financiar, inclusiv spitalele”.
El a spus că 500 de milioane de lei, banii de care au nevoie administraţiile locale şi pe care îi solicită să fie transferaţi către acestea, nu este o sumă care nu poate fi acoperită.
Liderul PSD a mai afirmat că nu poate preciza dacă ar trebui sau nu prelungită starea de urgenţă, însă a spus că este o certitudine faptul că trebuia făcută testarea în masă a populaţiei pentru depistarea celor infectaţi cu SARS-CoV-2.
"Nu am informaţiile medicale necesare pentru a mă exprima dacă este necesară prelungirea unei stări de urgenţă sau unei stări de alertă. Ce ştiu cu certitudine este că oamenii nu au încredere să meargă să iasă la lucru, nu au încredere, neexistând o testare în masă, să vedem realitatea”, a spus liderul social-democrat.
Preşedintele PSD a spus că nu are nicio reţinere să afirme că, "cu toate întârzierile şi bâlbâielile", decizia privind izolarea "a fost o decizie bună”, dar că aceasta trebuia "completată cu o testare în masă, astfel încât oamenii să vadă realitatea”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ