Ciolacu îi cere Ligiei Deca să continue ancheta de la şcoala „Nicolae Titulescu”

| 07 mar, 18:59

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în debutul şedinţei de joi a Executivului, ministrei Educaţiei Ligiei Deca să continue ancheta de la şcoala Nicolae Titulescu pentru a vedea „întregul lanţ al vinovaţilor”, „inclusiv cei din administraţia de sector care au redus paza în şcoli, iar azi anunţă că închid cu totul primăria”.

 

„În Educaţie, am două solicitări ferme către doamna ministru Deca. Prima: să continuaţi ancheta de la şcoala Nicolae Titulescu până la capăt şi să vedem întregul lanţ al vinovaţilor! Inclusiv cei din administraţia de sector care au redus paza în şcoli, iar azi anunţă că închid cu totul primăria!”, i-a transmis Marcel Ciolacu ministrei Educaţiei, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.
Cea de-a două solicitare a premierului către ministra Ligia Deca a fost să preia propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute „rapid” cu sindicatele.
„A doua: să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutaţi rapid cu sindicatele. Ca să aderăm la OCDE, obiectiv strategic al României, trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă. Şi ştiu că toţi părinţii elevilor din România au aceeaşi aşteptare de la sistemul de învăţământ!”, a completat Ciolacu.
Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta şcolii, de colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani. Conducerea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” a susţinut că primul dosar a fost clasat, al doilea fiind în curs de investigare.
Părinţii mai multor elevi au protestat, luni dimineaţă, în faţa unităţii şcolare, nemulţumiţi de atitudinea conducerii şcolii.
Directoarea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Capitală, Iudita Popteanu, şi-a înaintat demisia, marţi după-amiază, documentul fiind înregistrat la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
„Ministerul Educaţiei condamnă cu fermitate orice act de violenţă. Reiterăm necesitatea ca toţi cei care desfăşoară activităţi în mediul şcolar să acţioneze în interesul superior al copilului, în momentul în care este sesizat un act de violenţă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ