Ciolacu: Inflaţia a scăzut în luna martie la 6,6%

| 11 apr, 18:43

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în luna martie inflaţia a fost de 6,6%, comparativ cu 7,2% în februarie, iar acest lucru demonstrează că prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost decizii corecte.

 

"Cea mai importantă veste este scăderea inflaţiei în luna martie la 6,6% de la 7,2%, cât era în februarie. Asta arată că prelungirea plafonării la energie şi gaze, precum şi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază au fost deciziile corecte. Şi, în continuare, vom lua măsurile necesare, astfel încât inflaţia să continue pe acest trend descendent, aşa cum am promis, fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru creşterea nivelului de trai", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.
Potrivit lui Ciolacu, scăderea inflaţiei reprezintă cea mai bună dovadă că stabilitatea politică la guvernare aduce şi stabilitate economică.
"Am reuşit să ducem în premieră Produsul Intern Brut la peste 1.600 de miliarde anul trecut, faţă de premieri mai celebri decât mine, care aveau un PIB de 1.189 de miliarde. De această dată, PIB-ul a crescut cu aproape 40% - 80 de miliarde de euro. Iar în 2024, prognoza este că va trece 1.700 de miliarde. Acesta este efectul investiţiilor anuale de peste 100 de miliarde de lei, mai ales în infrastructură", a susţinut prim-ministrul.
Marcel Ciolacu a menţionat că în şedinţa de Guvern de joi urmează să fie aprobate proiecte precum modernizarea coridorului feroviar Craiova - Turnu Severin - Caransebeş (20 de miliarde de lei) sau continuarea autostrăzii Moldovei A7 pe segmentul Paşcani - Suceava.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ