Ciolacu, lovitură pentru Orban. Motivul pentru care PSD depune sesizare la Curtea Constituţională

| 09 feb, 23:04

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat dumică, într-o conferinţă de presă, că PSD va depune la CCR luni o sesizare privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban pentru funcţia de şef al Guvernului, catalogând propunerea drept „o mascaradă” şi spunând că aşteaptă ca judecătorii Curţii Constituţionale să „lămurească” această situaţie

 

Premierul desemnat Ludovic Orban a ironizat intenţia preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la a doua nominalizare a sa după ce a fost demis prin moţiune de cenzură. „Nimic nu-l poate împiedica pe preşedintele PSD să se facă de râs” spune liderul PNL.
„Va fi depusă cu certitudine mâine (luni – n,r,). Un singur lucru o să invoc astăzi, din această sesizare. Domnul Orban este primul ministru desemnat din nou, domnul Orban fiind primul ministru demis şi a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota domnul Orban în Parlament: e o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu or să-l voteze. Să-mi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională ş mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o să o voteze. Presupun că CCR-ul o să ne lămurească” a afirmat Marcel Ciolacu duminică, într-o conferinţă de presă.
Întrebat dacă parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sala de şedinţe pentru a asigura cvorumul la votul dat pentru învestirea unui nou guvern, Ciolacu a spus că decizia este una „de strategie” care va fi luată împreună cu partidul.
„Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat vreun conflict juridic de natură constituţională” a spus Ciolacu.
Premieurl Ludovic Orban a anunţat că luni va depune la Parlament lista Guvernului şi programul de guvernare, în vederea primirii votului de învestitură.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ