Cioloș, după Consiliul European: E important controlul fluxului migrator

| 18 dec, 20:34

Premierul Dacian Cioloș consideră, în problema migrației, că pentru România este important controlul fluxului migrator.

Premierul Cioloș a prezentat vineri principalele concluzii ale reuniunii Consiliului European de la Bruxelles și poziția României pe temele discutate.

''Referitor la migrație, s-a discutat pe tema relocărilor și despre anumite măsuri care vizează, așa cum solicită și România, tratarea chestiunii migrației la sursă și identificarea unor soluții în această direcție, precum și despre propunerea pe care Comisia Europeană a avansat-o privind întărirea controlului la frontierele Uniunii Europene. În acest context, au fost și discuții pe tema punctelor de control și distribuție a migranților în Grecia și în Italia. Pentru România este important controlul fluxului migrator și pentru a ne asigura că Spațiul Schengen continuă să rămână o realitate, iar măsurile de control la frontierele Schengen să reprezinte o soluție temporară, a subliniat premierul Dacian Cioloș'', se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

O altă temă abordată la Consiliul European a vizat consolidarea Uniunii Economice și Monetare.

''România, ca țară care dorește să adere la Uniunea Economică Monetară, a insistat pe necesitatea transparenței deciziilor statelor din zona euro și că acestea nu trebuie să le afecteze pe cele din zona non-euro și nu trebuie să pună și bariere noi de acces la moneda unică'', menționează Guvernul.

În ceea ce privește referendumul din Marea Britanie, premierul Cioloș a subliniat că toate statele membre doresc rămânerea acestei țări în Uniunea Europeană, iar România a insistat pentru un compromis final care să nu conțină prevederi discriminatorii pe baza apartenenței la un stat membru sau altul.

Pe lângă discuțiile purtate în cadrul Consiliului European, primul-ministru Dacian Cioloș a avut, la Bruxelles, întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Cu acest prilej, șeful Executivului român a prezentat intenția României de a acorda un sprijin, inclusiv financiar, Republicii Moldova, în măsura în care se va vedea cât mai curând la Chișinău un guvern care să se angajeze în reformele asumate prin Acordul de Parteneriat semnat cu UE.

Totodată, la întâlnirea cu Frans Timmermans, premierul Dacian Cioloș a reiterat intenția sa de a face eforturi susținute pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană, precizează sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ