Cioloș: La închiderea campaniei de subscriere a titlurilor "Centenar" avem în cont peste 700 de milioane de lei

| 05 aug, 12:06

Premierul Dacian Cioloș a anunțat vineri, la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat ediția "Centenar", că emisiunea a fost un succes, iar Ministerul Finanțelor Publice a atras peste 700 de milioane de lei de la cetățeni.

"Ne aflăm la o lună de zile după lansarea subscripției și după cele trei săptămâni cât a durat subscripția avem în conturi la Ministerul de Finanțe peste 700 de milioane de lei și ce e mai important din punctul meu de vedere este că sunt peste 20.000 de persoane care au participat la acest proces. Este (...) un succes atât în perspectiva sumei care a fost atrasă prin acest instrument puțin cunoscut românilor până acum, dar este un succes în primul rând prin faptul că, iată, peste 20.000 de persoane au avut încredere în acest instrument și au răspuns apelului nostru", a afirmat Cioloș la Bursa de Valori București.

Premierul și-a exprimat speranța că această campanie poate reprezenta începutul unii proces prin care românii se vor obișnui și cu alte instrumente de financiare.

"Dincolo de (...) oameni obișnuiți cu astfel de instrumente, avem oameni, să spun așa, simpli, mai puțin obișnuiți cu astfel de instrumente financiare, care încep să inoveze sau să aibă curajul să investească și în alte forme de economisire decât cele tradiționale. (...) Sunt convins că rezultatele pe care le-am obținut împreună vor încuraja MFP ca în perioada următoare, în anii următori să transforme acest instrument nu doar în unul simbolic, așa cum a fost în prima ediție. (...) În această a doua ediție s-a transformat într-un instrument chiar consistent", a susținut prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ