Cioloș: Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine

| 14 apr, 13:29

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că remanierea nu reprezintă un obiectiv în sine, punctând că îi evaluează periodic pe miniștrii cabinetului său, dar și că România are nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalității.

"Nu vreau să discutăm despre remanieri în fiecare zi, ca și cum lăsăm impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm de remanieri. Miniștrii au niște obiective foarte clare pe care și le-au asumat. Eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd, acolo unde există blocaj, de ce există blocaje, să găsim soluții. Cu siguranță că după Paști intrăm într-o nouă fază în care și eu sunt conștient că trebuie să livrăm din ce în ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregătit până acum în prima parte a mandatului și obiectivul meu se va focaliza, se va concentra pe asta, dar remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine și nu ăsta e lucrul cel mai important. Cel mai important lucru este să găsim cele mai bune soluții pentru ca activitatea acestui Guvern să fie cât mai eficientă nu doar în practică, dar și în comunicare", a declarat premierul, răspunzând unor întrebări.

În context, el a arătat că la nivelul țării este nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalității.

"Trebuie să înțelegeți că timpul e foarte scurt, că nu se poate schimba un mamut cum este administrația din orice țară de pe o lună pe alta sau de pe un an pe altul, dar pot fi pregătite premisele și asta vrem să facem. Eu sunt convins că rezultate se vor vedea atât în cursul acestui an, cât și în cursul anilor care vin pentru că sunt anumite procese pe care, chiar dacă nu le putem duce până la capăt, declanșăm anumite schimbări care eu am convingerea că vor avea un impact pozitiv și asupra schimbării mentalităților. Noi de asta avem nevoie în primul rând, e foarte important să știm ce vrem noi și să facem să evolueze mentalitățile. (...) Asta nu înseamnă neapărat schimbări de miniștri în fiecare zi sau remanieri, înseamnă niște schimbări care sunt mult mai profunde", a mai spus Cioloș, care a participat, joi, la inaugurarea noi fabricii de ștergătoare auto amplasată în Ariceștii Rahtivani.

Premierul Dacian Cioloș a apreciat, marți, că informațiile difuzate în spațiul public privind o eventuală remaniere guvernamentală au fost folosite pentru a "întreține sentimentul de instabilitate".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ