Cioloş, după întâlnirea cu Iohannis: ”Ne-a confirmat că nu a primit nicio altă propunere de premier!”

| 11 oct, 17:47

Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat luni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că preşedintele a confirmat că nu a primit nicio propunere de premier.

Conform lui Cioloş, în opinia lui Iohannis, pare că partidele fug de această responsabilitate. iar preşedintele a fost neplăcut surprins că nu au existat discuţii între formaţiunile parlamentare. Liderul USR a reiterat că propunerea fermă a formaţiunii Dacian Cioloş, iar preşedintele Iohannis a spus că va analiza foarte serios. Răspunzând unei întrebări, Dacian Cioloş a susţinut că preşedintele nu a spus delegaţiei USR că nu mai doreşte formaţiunea la guvernare.

Preşedintele USR a declarat că delegaţia USR  i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că au fost deschişi la discuţii cu partenerii de coaliţie, el arătând că, din punctul de vedere al USR, protocolul dintre cele trei partide este încă în vigoare pentru că nu a fost denunţat.
”Preşedintele ne-a spus că este surprins neplăcut că nu au existat nicio discuţie între partide până acum”, a spus Dacian Cioloş, în conferinţa de presă.
Liderul USR a arătat că ”mingea, în acest moment, este la preşedintele Klaus Iohannis, care va decide cum vrea să lucreze în continuare”.
De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis le-a spus celor de la USR că ”nu a primit nicio altă propunere de premier şi că pare că partidele fug de această responsabilitate”.
Noi suntem deschişi la discuţii, dar cu o propunere fermă privind ceea ce e de făcut şi cu o propunere de premier”, a spus Cioloş.
Întrebat ce vor face dacă preşedintele ar accepta varianta Cioloş premier, liderul USR a spus  că ”deocamdată intrăm în zona speculaţiei”.
”Dacă va face această propunere ( de premier, - nr) de mâine începând vom avea discuţii cu partenerii noştri în coaliţe şi vom vedea apoi care sunt deciziile”, a spus Dacian Cioloş.
El a precizat că, încă de la momentul depuneri moţiunii de cenzură şi până acum, în mod constant USR a avut o abordare clară şi stabilă a acestei probleme privind continuarea colaborării în coaliţie.
”Când am constatat că partidele fug de responsabilitate, am făcut-o noi, ca să fie clar că USR este pregătit să intre la guvernare şi cu un premier, că nu mergem doar cu oameni, să negociem posturi, ci propunem soluţii. Important e să discutăm pe soluţii şi nu doar pe negocieri de funcţii”, a subliniat el.
Dacian Cioloş a fost întrebat şi dacă preşedintele Klaus Iohannis le-a reproşat ceva în timpul consultărilor, aşa cum recent afirmase că cei de la USR au abandonat guvernarea.
”Nu, a avut în introducere o menţiune la aceasta, dar nu a stat prea mult pe acest subiect. I-am explicat domnului preşedinte că ceea ce s-a întâmplat a fost pentru că nu am putut funcţiona cu decizii în coaliţie, pe subiecte importante, iar intenţia noastră este să fim mult mai circumspecţi. România trebuie guvernată de un guvern care să îşi asume aceste responsabilităţi”, a declarat el, potrivit News.ro.
Liderul USR a mai spus că prioritatea formaţiunii este un guvern în funcţie şi nu alegeri anticipate, în acest caz fiind de acord cu preşedintele.
Despre o negociere cu PSD şi AUR, Cioloş a afirmat că acest lucru nu se va întâmpla, până nu vor avea o discuţie cu partenerii de coaliţie.
”Până nu avem discuţii cu partenerii noştri, nu facem un alt pas”, a spus el.
Cioloş a infirmat informaţia că preşedintele le-ar fi transmis liberalilor că nu mai doreşte USR la guvernare.
”Nu, nu ne-a spus deloc, iar concluzia discuţiei a fost că va analiza propunerea făcută şi va veni cu un răspuns în următoarele ore. Sentimentul nostru a fost acesta de la început, dar e doar sentimentul nostru, trebuie împărtăşit de partenerii noştri, aşteptăm o poziţionare a partenerilor”, a mai declarat Dacian Cioloş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ