Cioloş, către Dragnea: Nu există nicio gaură de 10 miliarde. Bugetul ţării nu poate fi administrat haiduceşte

| 09 ian, 10:54

Fostul premier Dacian Cioloş îi transmite preşedintelui social-democraţilor, Liviu Dragnea, că bugetul ţării "nu este un sac fără fund" şi "nu poate fi administrat haiduceşte", susţinând că PSD îşi acoperă "nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă".

"Bugetul ţării nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit şi plătesc taxe, ne veţi îndatora ţara şi viitorul. Chiar aşa, de ce nu aţi spus în campanie că veţi creşte taxele pentru o parte dintre angajaţi şi aţi făcut acest lucru în a doua şedinţă de Guvern?", a scris Cioloş, luni, pe Facebook. 

Potrivit fostului prim-ministru, nu există "o gaură de zece miliarde în buget", aşa cum susţine Liviu Dragnea. 

"Confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti pe care eu le tot spun de câteva luni, conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie şi anunţă că ar fi găsit, citez, 'o gaură de zece miliarde în buget'. Pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de 'gaură' ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această 'gaură' NU există", a afirmat Cioloş. 

El a adăugat că, în 2016, veniturile au fost mai mari decât în 2015 iar deficitul final a fost sub cel prognozat. 

"Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015 iar deficitul final a fost sub cel prognozat şi aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obişnuieşte, tocmai pentru a uşura povara noului Guvern. Restul sunt poveşti. De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu îşi poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i aşa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii. În rest, este acelaşi mod de lucru folosit de PSD şi cât timp am guvernat: tehnocraţii sunt de vină. PSD îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă", a transmis Cioloş. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, că se va consulta cu social-democraţii pentru a decide o posibilă convocare a unei comisii parlamentare de anchetă, având în vedere că bugetul de stat are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei. 

El a spus că ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finanţe de la ultima rectificare bugetară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ