Cioloş: De mai bine de 5 ani, României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice

| 29 aug, 11:45

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că ţării noastre îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice de mai bine de 5 ani.

"Chiar şi în situaţii de criză, reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie. Şi nu pot să nu reamintesc aici rolul esenţial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autorităţile noastre şi faptul că de mai bine de 5 ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice, care în acest moment mi se par total depăşite de realităţile cu care ne confruntăm cu toţii", a spus Cioloş. 

Acesta a precizat că România şi Guvernul pe care-l conduce au reflectat serios la toate aceste realităţi. 

"Fără niciun echivoc, România mizează pe rezilienţa şi pe capacitatea de regenerare a proiectului european şi e decisă să-şi investească resursele diplomatice şi politice în acest sens", a afirmat prim-ministrul. 

În opinia premierului, diplomaţia de criză a acaparat timpul şi energia politică în acest ultim an. 

"Nu pot să nu reamintesc şi multiplele atacuri teroriste din Europa, la fel cum le am vii în memorie şi pe cele din Turcia sau din Orientul Mijlociu. Terorismul a devenit ameninţarea asimetrică cea mai serioasă a timpurilor noastre, care, alături de migraţie, nu poate fi combătută decât cu idei, soluţii şi acţiuni comune. Ne găsim mult prea des fără informaţia şi instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie privind Passenger name record la nivel european", a subliniat Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ