Cioloş, despre fondurile europene: Vreau să ne concentrăm pe calitatea absorbţiei

| 19 ian, 19:50

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi, după discuţiile purtate la Ministerul Dezvoltării, că a insistat mai mult asupra gradului de absorbţie a fondurilor europene şi pe impactul acesteia asupra diferitelor sectoare prioritare, transmite Agerpres.

"Am discutat mai mult despre fondurile europene, în ideea în care ministerul este într-un anumit fel finanţator atât pe programe de investiţii la nivel local, la nivel regional, dar vizează şi anumite politici sectoriale pe care le avem ca prioritate. Am insistat pe faptul că, de acum înainte, când vorbim de fonduri europene, aş vrea să nu mai tratăm fondurile ca pe o sursă de finanţare doar, ci să ne concentrăm pe gradul de absorbţie. Vreau să ne concentrăm şi pe calitatea absorbţiei, şi pe impactul acesteia pe diferite sectoare pe care ne-am stabilit anumite priorităţi", a precizat Cioloş. 

El a adăugat că la MDRAP există un instrument care permite măsurarea impactului anumitor investiţii la nivel teritorial. 

"Există mai multe programe informatice aici care permit să suprapunem pe un teritoriu dat investiţii care au fost făcute din fonduri publice, naţionale sau europene în ultimii ani, investiţii în infrastructură, economice, cu caracter social, şi care ne permit să evaluăm gradul de dezvoltare a unui anumit teritoriu şi, deci, fezabilitatea şi utilitatea altor investiţii pe viitor. Şi, în felul acesta aş vrea să putem să continuăm modul de gândire a utilizării fondurilor europene", a explicat Cioloş. 

Şeful Executivului a spus că se gândeşte, pornind de la datele existente, la modul în care ar putea fi dezvoltate anumite aplicaţii care să fie utile nu doar pentru decidenţii politici la nivel local, dar şi pentru sectorul privat. 

"Pentru că atunci când cineva vrea să facă o investiţie într-o anumită zonă, să poată să ştie pe ce infrastructură contează - de transport, de interes public. Deci, e un punct de pornire interesant, apropo de corelarea dintre investiţii, utilitatea şi impactul investiţiilor", a mai precizat Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ