Cioloş: E foarte probabil să merg la Ottawa, Canada trebuie să aibă o poziţie în privinţa vizelor până la sfâşitul anului

| 01 iun, 18:27

Premierul Dacian Cioloş a anunţat miercuri că va discuta subiectul eliminării vizelor de Canada în cadrul unei vizite pe care o va efectua la Ottawa, la mijlocul acestei luni, şi a apreciat că statul canadian trebuie să îşi formuleze o poziţie clară asupra acestui subiect până la finalul anului.

"Ar trebui să existe un punct de vedere clar al Canadei, în mod normal până în toamna acestui an, pentru că suntem într-o fază avansată cu aprobarea Acordului de liber schimb şi, chiar dacă nu e în mod formal legată chestiunea vizelor de Acordul de liber schimb, dar, atunci când s-a negociat acest acord, Canada şi-a luat nişte angajamente. Şi despre asta vom discuta acum. E foarte probabil ca la mijlocul lunii iunie să fac o vizită la Ottawa. Aveam o vizită programată mai demult pe care probabil că o să o concentrez acum. Am confirmarea acceptului premierului Trudeau să ne întâlnim. O să mai am acolo întâlniri probabil şi în Parlament", a declarat Cioloş, la finalul unui dejun oficial oferit de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în onoarea participanţilor la Summitul SEECP, desfăşurat la Sofia. 

Premierul a precizat că, în cadrul acestei vizite, se va vedea şi cu membri ai Guvernului canadian pentru a clarifica anumite aspecte legate de modul în care autorităţile române sunt pregătite să rediscute toate argumentele care ar putea duce la eliminarea vizelor necesare cetăţenilor români care vizitează Canada. 

"Sper eu ca, până la sfârşitul anului, să am o poziţie clară a Canadei legată de un orizont de timp pentru eliminarea acestor vize, un subiect pe care l-am discutat şi cu premierul Borisov şi cu preşedintele Bulgariei şi este clar că mergem în aceeaşi direcţie", a conchis prim-ministrul român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ