Cioloş: Probabil săptămâna viitoare vom discuta forma finală a ordonanţei privind 'Cuminţenia Pământului'

| 06 oct, 19:19

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că săptămâna viitoare, cel mai probabil, Ministerul Culturii va veni cu o formă finală a ordonanţei de urgenţă referitoare la achiziţia operei brâncuşiene "Cuminţenia Pământului".

"Am avut o primă lectură a unui proiect de ordonanţă sau de modificare a ordonanţei, propus de Ministerul Culturii (în şedinţa de miercuri a Guvernului - n.r.). Probabil că săptămâna viitoare o să vină cu forma finală", a spus Cioloş, după participarea la Bucharest Forum. 

Guvernul a discutat în şedinţa de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pământului", prin care statul se angajează să asigure suma necesară cumpărării operei de artă. 

'Diferenţa între sumele donate (...) şi suma echivalenta în lei a 6 milioane euro va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, iar campania de strângere a donaţiilor va fi reluată şi se va derula până la data de 31 octombrie 2019, în scopul asigurării reîntregirii fondurilor alocate de la buget', se arată în proiectul de ordonanţă, postat pe site-ul SGG.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ