Cioloş: Români şi italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea e valoarea ce dă măsură umanităţii

| 31 aug, 10:23

Românii şi italienii, deopotrivă, au dovedit în momentele dificile de după cutremurul din Italia că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanităţii, spune premierul Dacian Cioloş.


"Am fost ieri în Italia, la Amatrice şi la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoş Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulţi români, familii cu copii, salvatori, oameni oneşti, oameni cu palmele muncite. Multă suferinţă, emoţie, dar şi speranţă. Dincolo de sprijinul material acordat de Guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri. Căutăm împreună cu ei soluţii pentru a-i ajuta să-şi recapete încrederea în viitor. Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de Guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi, şi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români şi italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanităţii", a scris premierul Cioloş, miercuri, pe Facebook. 

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-au aflat marţi în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur. 

Marţi seară, la finalul vizitei în Italia, premierul Cioloş a anunţat că va propune în şedinţa de Guvern ca joi să fie zi de doliu naţional pentru românii decedaţi în urma cutremurului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ