Cioloş: România nu se poate moderniza şi nu va avansa economic fără o reformă a administraţiei publice

| 11 apr, 20:19

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni că România nu se poate moderniza şi nu va putea combate eficient corupţia fără o reformă a administraţiei publice centrale şi locale.

"În ultima perioadă există din ce în ce mai multe semne de întrebare legate de eficienţa statului, de încrederea în clasa politică şi cred că aici am avea cu toţii de câştigat ca prin această reformă a administraţiei publice, prin creşterea eficienţei, a transparenţei administraţiei publice, prin profesionalizarea administraţiei publice, prin clarificarea relaţiei cu politicul să recâştigăm încrederea cetăţenilor în stat şi să reîncepem un proces de modernizare a statului. România nu se poate moderniza şi nu va avansa economic, nu va putea elimina în mod consistent corupţia fără o reformă a administraţiei publice locale şi centrale", a spus Cioloş luni la dezbaterea "Ora prim-ministrului" din Camera Deputaţilor. 

Prim-ministrul a insistat asupra relaţiei dintre o administraţie publică transparentă şi profesionistă şi eficienţa luptei anticorupţie. 

"Degeaba avem proiecte de dezvoltare economică cu potenţial, degeaba avem potenţialul economic al ţării să punem în valoare dacă nu avem o administraţie publică în măsură să dubleze acest proiect de dezvoltare economică cu un rol al statului clar definit (...) Lupta anticorupţie riscă să devină principalul instrument de modernizare a statului atâta vreme cât lupta anticorupţie ar trebui să fie doar un instrument de însănătoşire a societăţii. Dar dacă lupta anticorupţie nu este urmată îndeaproape de o reformă a administraţiei publice care să fie orientată spre transparenţă şi profesionalizare, riscăm doar să rămânem cu sublinierea cazurilor de corupţie, fără să corectăm şi problemele la rădăcina lor. Şi reforma administraţiei publice asta îşi propune: să prevină problemele de corupţie şi să le corecteze la rădăcina lor prin redefinirea cadrului în care administraţia publică să lucreze", a adăugat Cioloş. 

Tema dezbaterii politice din Camera Deputaţilor la care participă prim-ministrul este "Reforma administraţiei publice".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ