Cioloş: S-au spus despre mine multe minciuni, care mai de care mai gogonate. Eu sunt imun

| 25 apr, 20:13

 

Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele REPER; afirmă că despre s-au spus minciuni ”care mai de care mai gogonate”, cele mai recente ”născociri şi etichete stridente” venind după ce a cerut închiderea România Tv.


Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele REPER; afirmă că despre s-au spus minciuni ”care mai de care mai gogonate”, cele mai recente ”născociri şi etichete stridente” venind după ce a cerut închiderea România Tv.

 

 

”Eu sunt imun. Dar asta nu înseamnă că nu văd şi nu înţeleg mecanismele de dezinformare şi manipulare pe care politicieni sulfuroşi şi pretinşi jurnalişti le practică. Şi nu pot să nu constat că, din păcate, nu există o soluţie pentru astfel de situaţii”, subliniază el, arătând că ”instituţiile care ar trebui să regleze astfel de derapaje, precum Consiliul Naţional al Audiovizualului, sunt prea slabe, au prea puţine instrumente, sunt mult prea dependente de numirile politice pentru a avea un impact real”.
”În ultimii ani, s-au spus despre mine multe minciuni, care mai de care mai gogonate. Ultima dezlănţuire de născociri şi etichete stridente a venit pentru că mi-aş fi permis să cer închiderea postului România TV. La unison, George Simion şi Victor Ponta au început din nou să mă atace pentru păcate imaginare şi vini inventate. Eu sunt imun. Dar asta nu înseamnă că nu văd şi nu înţeleg mecanismele de dezinformare şi manipulare pe care politicieni sulfuroşi şi pretinşi jurnalişti le practică. Şi nu pot să nu constat că, din păcate, nu există o soluţie pentru astfel de situaţii”, a scris, luni, pe Facebook, Dacian Cioloş.
El a adăugat că, în România, există ”o cultură a fricii de a reacţiona la aceste discursuri periculoase”.
”Instituţiile care ar trebui să regleze astfel de derapaje, precum Consiliul Naţional al Audiovizualului, sunt prea slabe, au prea puţine instrumente, sunt mult prea dependente de numirile politice pentru a avea un impact real. În cazul România TV, presiunea publică din ultimele zile va rezulta probabil într-o amendă de câteva zeci de mii de euro. Un mizilic pentru bugetul gros pe care acest post TV îl rulează, inclusiv cu finanţare de la stat. Protestele se vor stinge. Decizia CNA se va alătura celorlalte 1.200 de pagini de sancţiuni primite de RTV de-a lungul anilor. RTV îşi va continua nestingherită manipulările ordinare, parte a unei agende care slujeşte uneori infractori, alteori puteri străine, iar în unele cazuri o combinaţie a acestor factori”, a afirmat Cioloş.
Potrivit acestuia, situaţia ”a degenerat iremediabil”.
”Avertismentele despre interferenţele politice externe sunt tot mai numeroase, informaţiile care includ România pe listele ţărilor în care propaganda rusă încearcă să influenţeze alegerile şi opţiunile politice ale cetăţenilor sosesc din toate direcţiile. În acest context, să asociem RTV cu o discuţie despre libertatea presei este o greşeală pentru nişte oameni care înţeleg situaţia pe care o traversăm. Lipsa de reacţie politică este reprobabilă, pentru că pare că regulile jocului au ajuns să fie făcute de cei precum RTV, şi nicidecum de ziariştii oneşti, de presa care ştie ce este acela un cod deontologic, ce înseamnă responsabilitatea faţă de opinia publică. În ceea ce mă priveşte, nu voi renunţa nicio clipă la a spune lucrurilor pe nume şi la a încerca să mă opun manipulărilor. Singurul lucru pe care-l cer e ca oamenii responsabili din România să înceapă să acţioneze cu curaj, fie că sunt politicieni, jurnalişti, oameni de afaceri sau simpli cetăţeni. Nu cer vreun vot de încredere, dar sper într-o trezire a conştiinţelor. Anul viitor vom avea alegeri cruciale pentru România şi nimic nu ne va salva din faţa extremiştilor care-şi freacă astăzi palmele”, a conchis el.
Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedinte REPER, a cerut, duminică, retragerea licenţei România TV, post despre care a afirmat că este ”un instrument de intimidare şi propagandă, construit de politicieni interesaţi să influenţeze jocul politic”. El a cerut tuturor politicienilor din Opoziţie să se alăture demersului de a solicita CNA retragerea licenţei. ”Închiderea RTV nu este despre presă, este despre libertate şi democraţie”, a susţinut eurodeputatul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ