Cioloş: Vreau o analiză privind funcţionarea Portului Constanţa. Se fac prea puţine investiţii

| 05 feb, 19:19

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut vineri ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să facă o analiză proprie privind situaţia Portului Constanţa, întrucât consideră că, în ciuda profitului înregistrat, în această companie se fac prea puţine investiţii, transmite Agerpres.

"Ne-am concentrat pe discuţii privind funcţionarea Portului Constanţa, unde am cerut domnului ministru (al Transporturilor - n.r.) să vină, în perioada următoare, cu o analiză proprie a dânsului, pentru că sunt acolo câteva lucruri care mie cel puţin nu îmi sunt foarte clare. Portul Constanţa nu e doar o companie care trebuie să fie profitabilă şi, aşa cum arată, este profitabilă, dar, în ciuda profitului pe care îl realizează, se fac prea puţine investiţii acolo, sunt lucruri care nu sunt foarte clare legate de modul cum se fac contractele de alocare a spaţiilor acolo. Deci vreau să văd, în perioada următoare, ce măsuri putem lua pentru a eficientiza activitatea portului", a afirmat Cioloş, la Ministerul Transporturilor, unde a avut vineri după-amiază o întâlnire de lucru cu conducerea instituţiei. 

Premierul a precizat că în cadrul întâlnirii a avut şi "o scurtă trecere în revistă a ceea ce se întrevede la compania TAROM, pentru a vedea şi aici o perspectivă mai clară". 

"Ajungem la sfârşitul contractului managerului care are responsabilitatea companiei în momentul de faţă, dar în acelaşi timp înţeleg că e în pregătire încă un studiu care să dea o direcţie, o strategie de dezvoltare a companiei pentru perioada următoare. Managementul actual avea prin contract responsabilităţi legate de readucerea pe profit a companiei, s-au redus într-adevăr pierderile companiei, dar încă nu suntem pe profit. Deci şi acolo, în anul pe care îl avem în faţă, aş vrea să clarificăm cel puţin lucrurile", a adăugat Cioloş. 

Prim-ministrul a susţinut că în perioada următoare va avea discuţii şi cu conducerea altor companii din subordinea Ministerului Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ