Ciprian Tănăsescu şi Petre Luhan, nominalizati la premiul Europarlamentarul Anului 2013

| 28 mai, 2013

Eurodeputaţii Claudiu Ciprian Tănăsescu şi Petru Luhan, din delegaţiile PSD şi respectiv PDL în Parlamentul European (PE), au fost nominalizaţi la premiul "Europarlamentarul Anului 2013" secţiunea sănătate, în cadrul galei "MEP Awards".

În fiecare an, publicaţia "The Parliament Magazine" nominalizează câte trei eurodeputaţi din cei 754 de membri ai Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-o anumită categorie de politică a UE, în total existând 20 de categorii.

Anul trecut, câştigătoarea de la categoria 'Justiţie şi libertăţi civile' a fost eurodeputata PDL, Monica Macovei, care în acest an nu se mai numără printre nominalizaţi.

Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) a PE, a declarat că este onorat de această nominalizare. 'Cred în puterea unei societăţi sănătoase şi în puterea momentului. A investi acum în sănătate se traduce în creştere economică, performanţă, îmbătrânire activă şi sănătoasă în viitor', a declarat eurodeputatul PSD, citat într-un comunicat al biroului său dat publicităţii la Bruxelles.

El a adăugat că se simte 'foarte devotat cauzei de a contribui la creşterea accesului populaţiei generale la diagnostic şi tratament adecvate, dar şi la reducerea inegalităţilor şi a cazurilor de excludere socială ca urmare a unei boli. Bolile de astăzi necesită strategii preventive, intervenţie activă şi cercetare continuă'.

Eurodeputatul consideră că 'avem nevoie de un program de sănătate mai ambiţios după 2015, cu obiective clare; doresc să contribui activ în definirea acestei agende europene de sănătate, în promovarea şi susţinerea acesteia prin toate acţiunile pe care le întreprind în Parlamentul European'.

Celălalt eurodeputat român nominalizat, Petru Luhan, a fost propus pentru acest premiu de către Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă. Europarlamentarul PDL a iniţiat anul trecut o declaraţie scrisă referitoare la scleroza multiplă adoptată în plenul PE, care prevede standardizarea tratamentelor pentru scleroză multiplă pe întreg teritoriul statelor UE, specializarea cadrelor medicale în tratarea acestei afecţiuni, mai multe fonduri pentru cooperarea ştiinţifică a statelor UE în domeniul cercetării şi indentificării celor mai bune forme de tratare a acestei afecţiuni, politici flexibile de angajare a acestor persoane şi realizarea unui registru unic european al tuturor bolnavilor de scleroză multiplă.

Cea de a treia nominalizată la această categorie este eurodeputata suedeză Asa Westlund, membră a Comisiei ENVI, ca şi Ciprian Tănăsescu. Cei doi eurodeputaţi nominalizaţi la secţiunea sănătate sunt singurii români care au ajuns pe lista scurtă din acest an a 'The Parliament Magazine'.

Votul pentru desemnarea câştigătorului fiecărei categorii, în cadrul căruia se vor pronunţa numai membri ai PE, a început luni, 27 mai, şi se va încheia la 7 iunie, iar gala "MEP Awards" va avea loc la 25 iunie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ