Circa 50 de kilograme de aur furate din cala unui avion ce asigura cursa Paris-Zurich

| 24 sep, 2013

În jur de cincizeci de kilograme de aur sub formă de lingouri au fost furate joi de la compania de transport de valori Brink's din cala unui avion care pleca de la Paris cu destinaţia Elveţia, relatează luni AFP, citând o sursă aeroportuară.

Aurul a fost încărcat pe aeroportul Roissy în cala unui avion de linie al grupului Air France cu destinaţia Zurich, a precizat sursa, confirmând o informaţie difuzată de posturile de televiziune TF1 şi LCI. Raportată la cursul aurului de luni, încărcătura valora circa 1,6 milioane de euro.

De fiecare dată, acest tip de transport este efectuat în acest avion, iar angajaţii de la Brink's rămân pe pistă până la plecarea zborului, potrivit sursei. Hoţii 'au profitat cu siguranţă de complicităţi aeroportuare', a spus aceasta. Ancheta, de care se ocupă jandarmeria transportului aerian, se anunţă 'complexă', furtul nefiind descoperit de cei de la Brink's decât a doua zi, vineri, în Elveţia.

Pe lângă transportul de valori cu avionul, această companie americană are angajaţi 1.800 de agenţi de securitate care efectuează în aeroporturile franceze controlul pasagerilor, al bagajelor de cabină, al bagajelor de cală, precum şi controlul autovehiculelor. Vineri, forţele de ordine au efectuat o captură record de peste 1,3 tone cocaină pură, la bordul unui zbor Air France provenind din Caracas, notează AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ