Circul Vadim Tudor revine

| 10 sep, 2013

Rămas fără PRM, partidul pe care l-a creat în vremurile tulburi ale începuturilor anilor ’90, Corneliu Vadim Tudor caută cu disperare căi de a evita dispariţia din atenţia publică.

Ultima găselniţă a „tribunului” este apelul din Parlamentul European prin care fostul lider PRM încearcă să obţină susţinerea eliberării din închisoare a lui Gigi Becali. Pentru a oferi declaraţiilor sale un caracter exploziv, Corneliu Vadim Tudor nu s-a ferit să afirme că Gigi Becali a fost condamnat în mod abuziv în nişte dosare inventate pentru că cineva a dorit să pună mâna pe echipa de fotbal Steaua Bucureşti în scop electoral.

'Multă lume îl cunoaşte pe colegul nostru coleg George Becali mai mult în calitatea sa de patron al celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti. Ei bine, acest om a fost arestat şi condamnat în mod samavolnic în nişte dosare inventate. De ce? Foarte simplu. Cineva a vrut să până mâna în scop electoral pe echipa Steaua, echipă care în primăvara acestui an a învins marile formaţii Ajax Amsterdam şi Chelsea Londra, iar acum joacă în grupele Champions League', a spus Corneliu Vadim Tudor, într-un discurs susţinut de la tribuna PE.

Fostul preşedinte PRM şi-a continuat tirada, invocând inclusiv o intervenţie a forului legislativ european pentru stoparea abuzurilor justiţiei din România. “Iată unul dintre motivele pentru care justiţia din România e oaia neagră a Europei. Trag un semnal de alarmă şi vă rog să vă implicaţi în eliberarea fostului nostru coleg, care a ajutat multe biserici creştine şi numeroşi oameni săraci. El e tatăl a trei adolescente şi are o mamă în vârstă de 85 de ani. Tratamentul care i se aplică în închisoare e subuman. Ce ruşine!”, a încheiat “tribunul”.

Circul ieftin care îl are ca principal protagonist pe Corneliu Vadim Tudor nu este din păcate şi gratuit. Din contră, este suportat de către toţi cetăţenii europeni – deci inclusiv de către cei români – din propriile buzunare. Noi toţi plătim biletul spectacolului de doi lei al fostului lider PRM care câștigă lunar salarii grase, indeminizaţii şi diferite diurne. Cel mai grav este însă că după momentele ridicole ale lui Corneliu Vadim Tudor pe scena politică internă, acesta nu are niciun fel de scrupule în a miza pe aceeaşi retorica descalificantă şi în plan extern.

Cel mai probabil, ieşirea lui Corneliu Vadim Tudor nu este deloc întâmplătoare. Cu mai puţin de un an până la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014, fostul preşedinte PRM este în situaţia de a nu avea niciun vehicul electoral care să-i asigure obţinerea unui nou mandat de parlamentar european. Cu alte cuvinte, Corneliu Vadim Tudor nu deplânge neapărat soarta lui Gigi Becali – despre care probabil că puţin îi pasă – ci faptul că va rămâne definitiv în afara oricăror calcule politice. De frica pensionării politice definitive, Vadim Tudor se agaţă cu disperare de imaginea patronului Stelei.

Cert este că sfârșitul politic al personajului Corneliu Vadim Tudor va fi un mare câştig pentru România. Astfel, din prim-planul scenei politice va dispărea unul dintre cei mai controversaţi politicieni de numele căruia se leagă numai scandaluri politice, acuzaţii nefondate şi calomnii. Deşi în anul 2000 a intrat în al doilea tur la alegerile prezidenţiale, iar formaţiunea pe care a condus-o a fost o bună perioadă de timp partid parlamentar, Corneliu Vadim Tudor nu a reuşit să lase în urma sa niciun proiect confirmând că oamenii i-au acordat degeaba încrederea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ